Tickets
Shop
Nieuws 07 aug 2020

Rick Schipper snelt uit verloren positie naar overwinning in Wervershoof

Op zijn thuisbaan in Wervershoof heeft Rick Schipper vrijdagavond de overwinning gepakt op de 1000 meter. Op de helft van de wedstrijd ontweek de West-Fries nog ternauwernood een valpartij van de leidende Rémon Kwant en zijn broer Kay. In de laatste twee ronden maakte hij echter zijn verloren plaatsen weer goed.

Foto : Hidde Muije

"Ik ben nog wel benieuwd naar de foto's", grapt Schipper over zijn kunst- en vliegwerk om een val te ontwijken. "Ik had nog kunnen kiezen om te stoppen, maar dat was niet zo slim. Ik had nog de kans om podium te rijden, maar dat ik uiteindelijk binnen twee rondjes nog weet door te schuiven naar plaats één is vrij spectaculair. Dat had ik niet verwacht." Op de streep hield Schipper de Fransman Bastien Lhomme en Ruurd Dijkstra achter zich. Kwant en Kay Schipper hielden lichte verwondingen over aan hun val. 

De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Bente Kerkhoff. Na een hectische wedstrijd met veel positiewisselingen hield ze Maya de Jong en Lianne van Loon achter zich. Voor de jonge rijdster uit Oostwoud was het de eerste overwinning van het seizoen. "Het is jammer dat er niet veel publiek bij kan zijn, maar winnen op je thuisbaan is altijd leuk", vertelt ze achteraf. "Het is wel een bevestiging dat het goed zit met mijn snelheid en hoe ik ben. Het is leuk om weer te winnen."

Bekijk hier de volledige interviews met Schipper en Kerkhoff:

Tweede voor Veen 
Net als vorige week in Heerenveen wist Fleur Veen op de lange afstand als eerste haar skeeler over de meet te drukken. In een door haar ploeg gedomineerde wedstrijd hield ze Beau Wagemaker en teamgenoot Maya de Jong achter zich. "We hadden allemaal de wedstrijd van gisteren in de benen zitten. Dat merkten we vanmorgen wel, maar we konden ons goed aan ons plan houden."

Haar ploeg staat er met drie overwinningen uit drie wedstrijden goed voor na twee wedstrijdweekenden, al wil Veen zich nog niet tot favoriet bombarderen voor het NK. "Het gaat lekker en we zijn gemotiveerd om dit door te trekken, maar het wordt ons elke wedstrijd lastiger gemaakt en dat zag je ook wel vandaag. Het is goed voor ons, want wij kunnen niet elke keer dezelfde tactiek gebruiken." Kunnen we zaterdag in Purmerend weer een nieuwe truc verwachten? "Misschien wel", lacht ze. "Maar ik ga niet teveel verklappen!"

Bij de heren stond een internationaal deelnemersveld aan de start. De rijders van Team Konvi namen in eerste instantie het initiatief en dat werd aan het eind van de wedstrijd beloond met een tweede plek voor Ronald Haasjes. De winst ging echter naar Luc ter Haar. De 26-jarige inlineskater zat in de laatste ronden goed geplaatst achter Ruurd Dijkstra, die vorige week in Heerenveen nog de beste was. Nu eindigde hij als vierde. De laatste podiumplek ging naar Bastien Lhomme.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan