Sverre Lunde Pedersen is het seizoen begonnen met een snelle tijd op de 3000 meter in Hamar. Tijdens de zogeheten Sommerløpet kwam hij zaterdag drie honderdsten tekort om zijn eigen baanrecord uit 2018 te verbreken en zette de klok stil op 3.42,30.

De top drie werd compleet gemaakt door Allan Dahl Johansson (3.45,30) en Hallgeir Engebråten (3.46,00). De 28-jarige Pedersen kende vorig jaar een moeilijke start nadat hij was betrokken bij een zwaar fietsongeluk. Tijdens een trainingskamp in Inzell eind september smakte hij samen met Simen Spieler Nilsen tegen het asfalt. De wereldkampioen van 2019 op de 5000 meter kwam er uiteindelijk zonder botbreuken van af, maar kampte wel met naweeën van een hersenschudding. In november sloeg hij de tweede World Cup over om een korte rustperiode in te lassen. 

In de tweede helft van het seizoen liet Pedersen bij vlagen weer zijn oude niveau zien. Op de EK Afstanden in Heerenveen eindigde hij als zesde op de vijf kilometer en op de WK Afstanden belandde hij naast het podium met een vierde plaats. Op zijn thuisbaan in Hamar veroverde Pedersen zilver op de WK Allround, achter Patrick Roest. 

Bekijk hier de volledige uitslagen van de Sommerløpet.