Tickets
Shop
Nieuws 05 aug 2020

Inzell wil WK Allround & Sprint van 2024 in huis halen

Na de WK Afstanden van 2019 wil men in Inzell opnieuw een groot toernooi in de wacht slepen. De ogen van de gemeenteraad en de Duitse schaatsbond zijn gericht op het WK Allround & Sprint van 2024. De aanvraag voor de organisatie van het toernooi is volgens lokale media in de maak.

Foto : Soenar Chamid

Het WK Allround & Sprint zal in 2024 waarschijnlijk plaatsvinden van 8 tot en met 10 maart en is daarmee een van de laatste wedstrijden van het schaatsseizoen. Zoals het er nu naar uitziet zal het dat jaar het enige WK zijn, aangezien de WK's Afstanden en Allround & Sprint vanaf komend seizoen gaan rouleren. In 2021 zijn de WK Afstanden in Beijing, het WK Allround & Sprint van 2022 zal in Hamar verreden gaan worden. 

Naast de WK Afstanden wil men in Inzell ook het WK voor junioren binnenslepen. Dat wereldkampioenschap zou samen met een wereldbekerwedstrijd een week daarvoor moeten plaatsvinden in februari 2023. Een belangrijke reden voor de organisatie zou zijn dat een succesvolle lichting schaatsers uit de regio in dat jaar de laatste kans heeft om zich te laten zien op het junioren-WK. 

Met de organisatie van de twee toernooien hoopt Inzell zich verder te positioneren als 'schaatshotspot' van Duitsland. De Max Aicher Arena was twee keer eerder gastheer van een WK. In 2019 werden onder meer Ireen Wüst, Kai Verbij, Thomas Krol en Jorrit Bergsma wereldkampioen  in de Zuid-Duitse stad. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan