Tickets
Shop
Nieuws 07 apr 2020

Tjerk de Boer maakt overstap naar Team IKO

Team IKO versterkt zich komend seizoen met Tjerk de Boer. De 21-jarige Fries combineerde als junior shorttrack en langebaanschaatsen, maar koos twee jaar geleden definitief voor de langebaan. Hij kwam sindsdien uit voor Team easyJet.

Foto : Sander Chamid

"Ik denk dat ik bij Team IKO beter tot mijn recht kom", zegt De Boer tegenover Omrop Fryslân. "Het is een goede mix van korte- en langeafstandrijders. Van iemand als Jan Blokhuijsen kan ik veel leren over het allrounden. Ik wil me vooral specialiseren op de 1500 meter."

De Boer reed afgelopen seizoen samen met Patrick Roest en Chris Huizinga de ploegenachtervolging op de World Cup in Nur-Sultan, nadat andere schaatsers zich hadden afgemeld. Op de laatste twee KPN NK's Allround eindigde hij respectievelijk als zesde en achtste. 

"Wij zijn erg blij dat we een groot talent als Tjerk kunnen verwelkomen bij ons team", laat Team IKO in een reactie weten. "Wij willen graag ruimte bieden aan de nieuwe generatie schaatstoppers en Tjerk past perfect in dat plaatje." De Boer is de eerste aanwinst voor komend seizoen. Eerder werden Jorien ter Mors, Letitia de Jong en Femke Beuling al voor langere tijd vastgelegd. 

Klik hier voor het transferoverzicht langebaan. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan