Tickets
Shop
Nieuws 03 apr 2020

TalentNED lanceert nieuw team voor schaatstalenten

TalentNED heeft een nieuw schaatsteam opgezet met een aantal grote nationale talenten. Met dit initiatief wil TalentNED het gat tussen jonge talenten en de schaatstop verkleinen. Eerder dit jaar werd al gestart met een talentenploeg wielrennen (offroad cycling), die voormalig BMX-bondscoach Bas de Bever onder zijn hoede heeft.

Foto : Sander Chamid

Het begeleidingsteam van deze nieuwe schaatsploeg bestaat uit programmamanager Rutger Tijssen en trainer/coach Robin Derks. De 46-jarige Tijssen heeft zijn sporen verdiend als (hoofd)coach van onder andere Justlease.nl en het Chinese nationale team. Derks (32) was bondscoach van Japan en werd vorig seizoen aangetrokken als assistent-trainer van de professionele ploeg van TalentNED, dat team houdt op te bestaan.

De juniorenploeg zal in de komende weken van start gaan en Enschede als uitvalsbasis hebben. Het schaatsteam zal bij aanvang bestaan uit de volgende rijders: Evelien Vijn (17), Merel Conijn (18), Eline Jansen (18), Joep Wennemars (17), Chris Fredriks (16), Mats Siemons (17), Colin Duivenvoorden (17), Remo Slotegraaf (18), Beau Snellink (18) en Stefan Westenbroek (18).

"Ons programma staat in het teken van ontwikkelen en ontdekken", aldus Gerard Kemkers, directeur van TalentNED. "Beter worden is belangrijker dan goed zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat we op deze manier iets essentieels toevoegen aan de opleidingspiramide. De tijd van het topteam ligt achter ons, met deze ploeg voor talenten sluiten we aan bij de doelgroep waarvoor TalentNED vanaf het begin bedoeld was. Onze missie is geslaagd als onze jonge sporters goed voorbereid de stap naar een topploeg maken."

"Elk initiatief om aan talentontwikkeling te doen, is welkom", zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB in een reactie. "Maar ik geloof rotsvast in de aanpak die wij als KNSB enkele jaren terug hebben ingezet via de Regionale Talentencentra (RTC). Wij werken, in overleg met veel partijen waaronder de topteams, voortdurend aan het verder professionaliseren daarvan."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan