Tickets
Shop
Nieuws 16 apr 2020

Strikwerda vervangt Verhaar bij Smit Consultancy / Husqvarna

Marathonteam Smit Consultancy / Husqvarna heeft met het aantrekken van Corina Strikwerda de ploeg voor komend seizoen rond. Bij Smit Consultancy / Husqvarna vervangt Strikwerda Paulien Verhaar, die overstapt naar langebaanploeg Team FrySk. Eerder trok de ploeg ook al Malou Hiemstra aan. Met Bianca Rooseboom en Loes Adegeest heeft ploegleider Jorrit Veneman ook twee rijders langer aan zich weten te verbinden.

Foto : Ben Mobach

"Ik ben erg blij met de komst van Corina", aldus Veneman. "Ze heeft veel ervaring en is een rijdster met diverse capaciteiten. Dat maakt haar als rijdster erg compleet." Strikwerda maakte afgelopen seizoen na lang blessureleed haar rentree in het marathonpeloton. In het verleden was ze goed voor diverse korte uitslagen op zowel kunstijs als natuurijs, al zat een overwinning op het hoogste niveau er tot nu toe niet in. In het seizoen 2016/2017 eindigde ze als derde in de strijd om de KPN Marathon Cup. 

Ook de beloftenploeg is rond voor komend seizoen en bestaat uit Babette Buitenhuis, Thirza Gorkink, Loes Busser en Eva Olde Hampsink.

Bekijk hier het transferoverzicht marathon. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan