Live
Shop
Nieuws 06 apr 2020

Reggeborgh niet verder met Leerdam en Verweij

Jutta Leerdam en Koen Verweij komen volgend seizoen niet meer uit voor Team Reggeborgh. De ploeg maakt in een persbericht bekend dat hun contracten niet worden verlengd. Hoewel de ploeg graag verder had gegaan met Leerdam kwamen de verschillende partijen er in de onderhandelingen niet uit.

Foto : Soenar Chamid

De focus van Team Reggeborgh voor de komende twee jaar in aanloop naar de Olympische Spelen van 2022 blijft op de korte afstanden liggen. Voor volgend seizoen bestaat de ploeg vooralsnog uit Kai Verbij, Dai Dai N’tab, Ronald Mulder, Wesly Dijs, Janno Botman, Mathias Vosté, Ireen Wüst, Femke Kok en Michelle de Jong. Wüst maakte de overstap van het stoppende TalentNED en wil zich richting de Spelen van Beijing verder richten op de 1000 en 1500 meter.

Gerard van Velde: "Koen Verweij is afgelopen seizoen bij ons gekomen na een sabbatical en wij hebben hem de kans gegeven en geholpen om weer terug te komen aan de schaatstop. Dat heeft hij goed opgepakt, maar om de volgende stap te maken, moet Koen nu uitvliegen. Koens trainingsschema past niet in het sprintprogramma dat onze atleten draaien."

Voor zowel Leerdam als Verweij was het afgelopen schaatsseizoen de eerste in de kleuren van Reggeborgh. Leerdam kwam na een succesvol debuutseizoen bij de senioren over van Team IKO. Ze werd onder meer Nederlands, Europees en wereldkampioene op de 1000 meter. Verweij maakte zijn rentree na de Olympische Spelen van Pyeongchang. Waar de toekomst van de twee ligt, is nog niet bekend. Volgens zaakwaarnemer John van Lottum zijn de besprekingen niet stukgelopen op een zogenaamde 'package-deal' waarbij het stel per se voor dezelfde ploeg zou moeten uitkomen. 

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan