Tickets
Shop
Nieuws 09 apr 2020

Nieuwe samenstelling nationale shorttrackselectie

De Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS) van bondscoach Jeroen Otter is de voorbereidingen op het nieuwe seizoen begonnen in licht gewijzigde samenstelling. Sven Roes en Koen Slootweg hebben zich bij de NTS aangesloten; van Avalon Aardoom en Marijn Wiersma is afscheid genomen.

Foto : Sander Chamid

Aardoom is vanwege gezondheidsproblemen gestopt, Wiersma gaat verder bij het KNSB Talent Team Noord, waar Roes en Slootweg vandaan komen. De nationale selectie blijft hierdoor in omvang hetzelfde, alleen de man/vrouw-verhouding wijzigt. In 2020/2021 heeft bondscoach Otter zeven vrouwen en elf mannen in zijn equipe.

"Het besef is er dat binnen 18 maanden de eerste olympische kwalificatie-World Cups al zijn", zegt Otter. "Het is dan ook mooi te ervaren dat weer twee zeer getalenteerde rijders vanuit de RTC zijn doorgestroomd naar de NTS. Met deze groep toprijders hebben we onze internationale positie versterkt en zie ik uit naar een succesvol preolympisch seizoen."

De rijders zijn deze week officieel begonnen met hun trainingen voor het nieuwe seizoen. Vanwege het coronavirus zijn dit individuele sessies. Trainingskampen die stonden gepland gaan voorlopig niet door. Ook voor de shorttrackers is nog veel onzeker voor komende jaargang. Bijvoorbeeld of de WK, dat eerder in Seoul vanwege de uitbraak van het virus werd afgelast, later dit jaar nog wordt gehouden. Suzanne Schulting zou daar haar wereldtitel allround mogen verdedigen.

Sowieso staan aan het eind van het seizoen (12-14 maart) in Rotterdam Ahoy de WK Shorttrack van 2021 op het programma. Die data staan reeds rood omcirkeld in het programma van de NTS en de online ticketverkoop is ook al begonnen. "Een veel gebruikte zin deze tijden is dat niemand een kristallen bol heeft om de toekomst te benoemen, maar ik weet een ding zeker: het gaat een héél bijzonder seizoen worden", aldus Otter. 

Bekijk hier de volledige selectie voor komend seizoen.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan