Tickets
Shop
Nieuws 16 apr 2020

ISU zet definitieve streep door uitgestelde WK's van 2020

De internationale schaatsunie (ISU) heeft de uitgestelde wereldkampioenschappen van afgelopen winter definitief geschrapt. De WK's Shorttrack, Kunstrijden en Synchroonschaatsen werden afgelast vanwege het coronavirus, maar zouden mogelijk aan het begin van het nieuwe seizoen alsnog worden verreden. Dat scenario is nu van de baan.

De beslissing is donderdag genomen op een online vergadering van de ISU-raad. Tijdens het overleg is de conclusie getrokken dat een uitstel van de 'lopende' wereldkampioenschappen niet mogelijk is. In de februari werd de WK Shorttrack afgelast, die half maart in Seoul plaats zouden vinden. Daarna volgde de WK Kunstrijden (16-22 maart in Montréal) en de WK Synchroonschaatsen (3-5 april in Lake Placid). 

Op 28 april zal het hoofdbestuur van de ISU, onder leiding van voorzitter Jan Dijkema, onder meer de gevolgen van de coronacrisis voor de wedstrijdkalender van het nieuwe seizoen bespreken. "Het doel is om alle opties uit te werken die geschikt zijn voor de verschillende scenario's en zodoende de onzekerheid tot het strikte minimum te beperken", laat de ISU in een verklaring weten

Het eerstvolgende WK Shorttrack staat voor maart 2021 op het programma in Rotterdam Ahoy, waarvoor je nu al tickets kunt kopen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan