Tickets
Shop
Nieuws 18 apr 2020

Data en locaties van Junior World Cups bekendgemaakt

De ISU heeft de data en locaties bekendgemaakt van de Junior World Cups voor komend schaatsseizoen. Er staan wederom drie wereldbekerwedstrijden op het programma, gevolgd door het WK voor junioren.

Foto : International Skating Union/Christian Kaspar-Bartke

De eerste wedstrijd wordt gehouden in Minsk op 28 en 29 november. Afgelopen seizoen was de stad ook al gastheer van een World Cup. Op 16 en 17 januari strijden de junioren op de onverdekte ijsbaan van Collalbo en een maand later (13 en 14 februari) vindt de World Cup-finale plaats in Hachinohe. De week daarop, van 19 tot en met 21 februari, wordt in de Japanse stad ook het WK voor junioren gehouden.

Vorig seizoen werd er voor het eerst in jaren weer een World Cup voor junioren in Nederland gereden. In november was IJsbaan Twente in Enschede het decor voor de internationale strijd om de wereldbeker. Over de kalender voor de senioren zal deze maand meer bekend worden gemaakt.

De ISU verwacht de wereldbekercyclus voor junioren ondanks de huidige coronaperikelen zonder problemen te verrijden. Eerder moest de internationale bond de wereldkampioenschappen in het shorttrack, kunstrijden en synchroonschaatsen uitstellen en uiteindelijk helemaal afgelasten. De eerstvolgende internationale wedstrijd die op dit moment op de kalender van de ISU staat is de Junior Grand Prix kunstrijden in het Canadese Richmond, die tussen 26 en 29 augustus gehouden wordt. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan