Tickets
Shop
Nieuws 14 sep 2019

Talsma sluit definitief aan bij Team FrySk

Marwin Talsma blijft bij Team FrySk. De 21-jarige specialist op de lange afstanden was lang op zoek naar een nieuwe ploeg, nadat hij dit voorjaar te horen had gekregen dat zijn contract bij Team TalentNED niet verlengd zou worden. Tijdens zijn zoektocht trainde hij al mee met de formatie van Siep Hoekstra.

Foto : Martin de Jong

In juli liet Talsma nog weten dat hij druk op zoek was. "Ik ben vooral aan het kijken welke ploeg er nog een man van de lange adem bij zou kunnen hebben, al verwacht ik niet dat er nog heel veel veranderingen gaan plaatsvinden. Maar de zoektocht is zeker nog niet voorbij", sprak hij destijds. Nu heeft de Fries zijn beslissing gemaakt. In de kleuren van Team FrySk zal hij komend seizoen zich weer in de kijker proberen te schaatsen van de grote commerciële ploegen. 

De ambitie van het bescheiden Team FrySk is in ieder geval hoog. Met Reina Anema en Esmé Stollenga heeft de ploeg twee rijders met World Cup-ervaring. Met de komst van Talsma komt die ervaring er ook bij de heren. Waar Talsma de ploeg verder kan helpen op de lange afstanden, hoopt hij zelf ook op de 1500 meter te kunnen verbeteren dankzij de snelheid die zijn nieuwe trainingsmaten hebben.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan