Tickets
Shop
Nieuws 28 sep 2019

Rijhnen en Tas sprinten naar zege op marathon van Berlijn

In een regenachtig Berlijn heeft Felix Rijhnen voor eigen publiek de marathon op zijn naam geschreven. Bij de vrouwen zegevierde Sandrine Tas uit België. Beide races werden beslist in een eindsprint. Casper de Gier en Bianca Roosenboom zaten mee in de sprint om de overwinning.

Europees kampioen Rijhnen klopte in een spannende sprint de Fransmannen Nolan Beddiaf, de huidige wereldkampioen, en Elton de Souza. Rijhnen verbrak daarmee de zegereeks van Bart Swings. De Belg won de afgelopen zes editie van de marathon in Berlijn, maar kwam nu juichend voor zijn ploeggenoot als zesde over de streep. De Gier zat in de kopgroep van de zware koers en eindigde in de sprint net buiten de top-tien op plek elf.

Bij de vrouwen werd in de laatste kilometer naar elkaar gekeken en mondde de race uiteindelijk ook uit in een eindsprint. Tas spurtte naar de overwinning, voor haar teamgenote en winnares van vorig jaar Katharina Rumpus en Yi-Hsuan Liu uit Taiwan. Roosenboom eindigde als achtste. Dankzij het zeiknatte parcours door de stad gingen onder andere Berber Vonk en Maya de Jong onderuit. Ze hielden er geen schade aan over. Aan het einde van de koers brak de zon toch nog door in de Duitse hoofdstad. 

De marathon van Berlijn was tevens de finale van de World Inline Cup. Het klassement werd bij de mannen gewonnen door Rijhnen met vier dagzeges van de zes races en Aura Quintana Herrera uit Colombia pakte de eindoverwinning bij de vrouwen. 

Bekijk hier de volledige uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan