Bij een fietsongeval dinsdagmiddag in de omgeving van Inzell in Duitsland zijn Sverre Lunde Pedersen en Simen Spieler Nilsen gewond geraakt. Beide schaatsers zijn afgevoerd naar het ziekenhuis, meldt de Noorse bond.

De specifieke toedracht van het ongeluk maakte de bond niet bekend, evenals of er andere partijen betrokken zijn. Wel wordt gemeld dat op het moment van het ongeluk de snelheid erg hoog lag. Nilsen, die er van de twee het ergst aan toe is, werd per traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Pedersen werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Traunstein. 

Nilsen heeft verschillende onderzoeken en tests ondergaan om de omvang van het letsel te onderzoeken. De 26-jarige allrounder heeft een zware klap in de rug gekregen en heeft vermoedelijk een hersenschudding. Ook Pedersen heeft zware schaafwonden opgelopen aan zijn ontmoeting met het asfalt. De eerste onderzoeken hebben geen breuken of ander ernstig letsel aan het licht gebracht. 

Pedersen heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten en zal terugkeren naar Noorwegen. Hij liet zijn gehavende wielershirt zien in een video van de Noorse bond. Naar verwachting wordt ook Nilsen in de loop van deze week uit het ziekenhuis ontslagen. Hoewel ze het de komende periode rustig aan zullen moeten doen in de trainingen, wordt niet verwacht dat het ongeval de verdere voorbereiding op het schaatsseizoen in de war schopt. Afgelopen seizoen pakte Pedersen nog verrassend het goud op de 5000 meter bij de WK Afstanden in Inzell.