Tickets
Shop
Nieuws 26 sep 2019

Hoe kan ik het schaatsen volgen dit weekend?

Komend weekend barst het langebaanseizoen weer los met de eerste wedstrijden in Leeuwarden en Nijmegen. Ook in het kunstrijden staan weer de nodige wedstrijden op het programma. Lees hier hoe je alles kunt volgen.

Foto : Huub Snoep

Mass start competitie 1 (27 september)
In Leeuwarden wordt de mass start competitie afgetrapt. Zowel bij de mannen als de vrouwen staat een groot deelnemersveld aan de start. Er wordt begonnen om 17.00 uur met de halve finales. Naar verwachting wordt om 18.30 uur de eerste finale verreden. Bekijk hier meer informatie en lees hier hoe de competitie dit jaar in elkaar steekt. 

Dutch Classics (28 en 29 september)
Het langebaanseizoen wordt dit weekend afgetrapt met de eerste wedstrijd waar het echt ergens om gaat. In Nijmegen kunnen namelijk startbewijzen verdiend worden voor de Rabo Holland Cup in Deventer. Meer informatie lees je hier

Nebelhorn Trophy (26 t/m 29 september)
In Duitsland wordt dit weekend gereden om de Nebelhorn Trophy. In Oberstdorf zal het paar Liubov Efimenko en Dmitry Epstein hun seizoen aftrappen. Bekijk hier meer informatie over de wedstrijd. 

ISU Junior Grand Prix - Croatia Cup (26 t/m 28 september)
Na de wedstrijd in Polen gaat de ISU Junior Grand Prix deze week verder in Zagreb. Er doen geen Nederlandse deelnemers mee aan deze wedstrijd. De wedstrijden zijn van donderdag tot en met zaterdag te volgen via de livestream van de ISU. Hier vind je meer informatie. 

World Inline Cup finale (28 september)
Op zaterdag staat de befaamde marathon van Berlijn op het programma. Inlineskaters van over de hele wereld komen naar de Duitse hoofdstad voor 's werelds grootste inlinemarathon. Ook een Nederlandse delegatie is afgereisd naar het slotstuk van de World Inline Cup. Bart Swings won vorig jaar voor de zesde keer op rij en bij de vrouwen zegevierde Katharina Rumpus. De race is te volgen via een livestream.  

Bekijk hier de volledige kalender.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan