Tickets
Shop
Nieuws 01 sep 2019

Finale KNSB Baancompetitie voor jeugd levert veel strijd op

De finale van de KNSB Baancompetitie voor jeugd werd afgelopen zaterdag verreden in Oldebroek. Op de gloednieuwe baan werd er niet alleen gestreden om de dagzeges, maar ook om de eindklassementen. Dat leverde veel strijd en spektakel op.

Foto : Hidde Muije

Op de baan in Oldebroek kwamen de kadetten en jeugd in actie op de 500 meter en de afvalkoers. Bij de jongens jeugd ging de overwinning op de 500 meter naar Rens Nieuwenhuis. De winst op de afvalkoers ging naar Ewout Beijeman, die over de twee afstanden de beste van de dag was. Het eindklassement (een klassement over zes wedstrijden) was een prooi voor Jeremy Brinkers.

Bij de meisjes jeugd zegevierde Pien Smit op de sprint en Lisan van der Linde op de afvalkoers. Van der Linde was over twee afstanden gezien de beste van de dag, maar kwam in het klassement net tekort voor de eindzege. Deze ging naar Chloé Hoogendoorn, die in Oldebroek twee keer derde werd en daarmee genoeg punten verzamelde.

Bij de kadetten stond er wederom geen maat op Bret Groot. Hij won beide afstanden en stelde daarmee het klassement veilig. Bij de meisjes maakten Marieke de Vries en Sanne Oosterwijk er een mooie strijd van. Beide dames wonnen één afstand, maar het eindklassement kwam voor De Vries niet meer in gevaar.

Bekijk hier de volledige uitslagen.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan