Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 26 sep 2019

Dilemma's met Dieuwertje van Kalken: 'Heb veel tijd verspild aan series'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Dieuwertje van Kalken.

Foto : Soenar Chamid

Bio
Naam:
Dieuwertje van Kalken
Geboorteplaats:
Hem
Geboortedatum:
04-12-1998
Team:
Team Turner
Opmerkelijk:
Van Kalken won in 2018 het NK marathon voor junioren. Ze gaat nu haar tweede seizoen tegemoet bij Team Turner (voorheen mkbasics.nl).
Instagram:
@dieuwertjevankalken

Dilemma's
Solo aankomen of sprint

"Solo is het mooist, maar qua aanleg is het voor mij makkelijker om met een sprint aan te komen."

Kunstijs of natuurijs
"Voor nu zeg ik kunstijs. Daar kom ik tot nu toe iets beter uit de voeten. Bij natuurijs mis ik nog heel veel ervaring. De hardheid voor natuurijs mis ik ook nog een beetje. Daardoor liggen daar ook nog niet echt mijn prioriteiten. Ik hoop dat dat de komende jaren steeds beter zal gaan."

Auto of fiets
"Auto! Ik ga eigenlijk overal met de auto heen. Het maakt niet uit of dat naar trainen of voor boodschappen doen is, de auto is lekker makkelijk. Ik ga ook met de auto naar Groningen voor mijn studie. Ik moet anders vanuit Heerenveen met de bus, dat vind ik maar niks."

Afwassen of de was doen
"Ik vind de was doen eigenlijk wel heel leuk om te doen. Lekker al je kleren wassen, ophangen, opruimen en weer schoon weer in je kast doen. Ik heb een heel mooie inloopkast, dus ik vind het wel prettig werk."

Dit bericht bekijken op Instagram

Hoe gaat het? Ja gaat goed.

Een bericht gedeeld door Dieuwertje van Kalken. (@dieuwertjevankalken) op

Thuis koken of uit eten
"Uit eten! Het is toch heerlijk als er iemand voor je kookt? Dat kan natuurlijk niet elke avond, maar ik probeer het wel met enige regelmaat te doen. Ik vind dat echt een leuk avondje uit. Ik heb niet echt een favoriet restaurant, ik vind eigenlijk alles lekker. Ik eet vegetarisch, dus je zal mij niet snel in een steakrestaurant zien."

Pasta of pannenkoeken
"Ik hou meer van pannenkoeken. Vóór de wedstrijd in de middag eet ik altijd pasta en in de auto richting de wedstrijd pannenkoeken. Dus dan eet ik het eigenlijk allebei."

Trainingsbroek of jeans
"Dat is wel een lastige, doe toch maar een trainingsbroek. Die heb ik namelijk vaak met sporten aan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet eens een spijkerbroek heb. Ik draag altijd jurkjes of rokjes, of soms een pantalon."

Online shoppen of in de winkel
"In de winkel, dan kan ik alles even lekker passen. Met die schaatsbenen is het vaak wel moeilijk of iets past. In de winkel weet je gelijk of het goed zit."

Strand of bergen
"Strand. Maar dan wel op te liggen hoor, het liefst de hele dag. Mij moet je niet op een fiets zetten in het zand. Dat strandracen is namelijk helemaal een ding tegenwoordig, maar dat zul je mij niet zo snel zien doen. Ik hou echt van lekker zonnen."

Zomer of winter
"Winter. Ik ben schaatser in hart en nieren en dan ben je bijna aan je stand verplicht om winter te zeggen."

Ochtend of avond
"Sowieso de avond. In de ochtend kan je beter tot een uur of elf niks tegen mij zeggen. Dat was ook op de Weisensee afgelopen winter. Ik werd ingedeeld bij Lisa (van der Geest, red.) op de 'uitslaapkamer', terwijl mijn andere twee teamgenootjes Iris (van der Stelt, red.) en Merel (Bosma, red.) om zes uur 's ochtends al aan het ontbijt zaten."

Ex on the Beach of Temptation Island
"Ex on the Beach. Dat is wel echt heel erg hoor. Het is toch een beetje mijn guilty pleasure. Ik denk altijd dat er meer mensen kijken dan ze willen toegeven. Iedereen heeft wel een keer iets van één van de twee programma's gezien. Dan blijf je toch hangen. Het is ongestoord een uurtje leedvermaak."

Expeditie Robinson of Wie is de Mol?
"Expeditie Robinson zou ik echt supergaaf vinden om aan mee te doen. Dat is wel iets voor na mijn carrière. Dus als ik gewoon heel hard schaats, mag ik daar misschien later wel aan meedoen. Dat is wel een extra motivatie."

Serie of film
"Film. Ik heb ook wel heel veel series gekeken. Daar heb ik heel veel tijd aan verspild. Er was een keer zo'n site waarop je kon meten hoeveel uur je daar aan kwijt bent geweest. Ik schrok daar best wel van, in die tijd had ik zoveel andere dingen kunnen doen. Ik vind films kijken ook wel erg leuk. Ik ga graag een avondje naar de bioscoop."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan