Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 12 sep 2019

Dilemma's met Bianca Bakker: 'Rijden in nationaal pak lijkt me het mooiste wat er is'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan marathonschaatsster Bianca Bakker.

Foto : Soenar Chamid

Bio
Naam: Bianca Bakker
Geboortedatum: 10-08-1995
Geboorteplaats: 
Wijnjewoude
Team:
 Palet Vastgoedonderhoud
Opmerkelijk: Bakker kende een uitstekend marathonseizoen met meerdere podiumplekken, waaronder de tweede plek op het NK.
Instagram: @biancabakker_

Dilemma's:
Kunstijs of natuurijs
"Qua weer heb ik liever kunstijs, ik hou helemaal niet van de kou. Maar de wedstrijden op natuurijs zijn wel mooier. Daar heb je wedstrijden over 200 kilometer en wint meestal de sterkste. Daarnaast vind ik positioneren vaak nog wel moeilijk in een sprint en dat is op natuurijs veel makkelijker."

Olympisch kampioen mass start of tweede op de Elfstedentocht
"Dat is een makkelijke, olympisch kampioen op de mass start. Je gaat natuurlijk altijd voor de winst en voor mij telt er maar één plek. In mijn ogen is de Olympische Spelen het grootste sportevenement dat er is. Ik kan mij ook moeilijk een beeld bij de Elfstedentocht voorstellen, omdat de laatste keer dat die gehouden werd ik nog erg jong was."

Open Nederlands Kampioen op de Weissensee of Nederlands kampioen kunstijs
"Ik zou liever Nederlands kampioen worden op kunstijs. Dan mag je het hele jaar in het nationale pak rijden. Als je wint op de Weissensee is dat maar bij een aantal wedstrijden. In het nationale pak rijden, lijkt me het mooiste wat er is."

Dit bericht bekijken op Instagram

Nog even genieten op natuurijs ❄️⛸

Een bericht gedeeld door Bianca (@biancabakker_) op

Auto of fiets
"Ik moet eerlijk zeggen dat de auto het meest praktische is. Om bij trainingen te komen, gebruik ik altijd de auto. Ik werk op twaalf kilometer van mijn huis, dat zou dus wel met de fiets kunnen. Maar eigenlijk pak ik altijd de auto."

Inlineskaten of shorttracken
"Shorttracken. Dat heb ik vroeger een tijdje gedaan en vond ik heel erg leuk. Het ligt ook het dichtst bij het schaatsen."

De was doen of afwassen
"De was doen. Ik heb echt een hekel aan afwassen en ben blij dat we thuis een vaatwasser hebben. Ik vind de was doen niet zo erg, behalve het ophangen en opvouwen, maar dat doe ik nog liever dan afwassen."

Pasta of pannenkoeken
"Pasta. Ik hou niet zo van pannenkoeken. Thuis is het altijd zo dat mijn broer op wedstrijddagen pannenkoeken eet en ik zit dan met mijn ouders aan de pasta."

Zomer of winter
"Ik heb veel liever de zomer, omdat het dan mooi weer is. Ik vind alleen de winter leuker, omdat dan de wedstrijden zijn. Daar train je wel de hele zomer voor, dus ben blij dat de winter weer voor de deur staat."

Strand of bergen
"Voor op het strand liggen heb ik te weinig geduld, dus zou dan zeker voor de bergen kiezen. Ik kan enorm genieten van een paar dagen skiën in mooi weer. Fietsen in de bergen vind ik wel minder, klimmen is namelijk niet echt mijn specialiteit. Maar skiën vind ik heel gaaf om te doen, dus kies zeker voor de bergen."

Ochtend of avond
"Ik ben echt een ochtendmens. Ik ben meestal vroeg wakker en in de avond lig ik er veelal vroeg in. Dan gaat het lichtje best wel snel uit. Trainen in de ochtend ben ik dan weer niet zo goed in. Zeker als we dan moeten schaatsen, is mijn coördinatie nog niet helemaal zoals het moet zijn."

Serie of film
"Ik kijk liever een film. Ik heb niet echt de tijd om een serie te volgen."

Krant of tijdschrift
"Ik lees eerder een tijdschrift. Voor het nieuws gebruik ik meestal de NOS-app. De krant lees ik nauwelijks. Een tijdschrift vind ik af en toe wel leuk om doorheen te bladeren. Ik vind Helden een erg leuk blad, vooral omdat daar meer achtergrondverhalen in staan. Die zijn erg interessant om te lezen."

Uit eten of zelf koken
"Uit eten vind ik altijd wel een beetje lang duren, dus als ik mag kiezen voor thuis eten en dat mijn moeder kookt, kies ik zeker daarvoor. Ik heb de luxe dat het eten klaar op tafel staat als ik uit werk kom of van trainen."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan