Tickets
Shop
Nieuws 14 okt 2019

Sven Kramer houdt botkneuzing aan rechterknie over aan ongeluk

Foto : Sander Chamid

Sven Kramer heeft bij het fietsongeluk afgelopen zaterdag in Inzell een botkneuzing van zijn rechterknie opgelopen. Dat blijkt uit een MRI-scan die maandag is gemaakt.

Kramer vloog zondagochtend terug naar Nederland om snel onderzoek te laten verrichten aan zijn knie. In ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede werd maandag een botkneuzing van zijn rechterknie geconstateerd. Verder bleek uit de MRI-scan en een röntgenfoto dat het kraakbeen en de binnen- en buitenband van de knie intact zijn.

"Gezien de impact van het ongeluk had het zeker slechter gekund", aldus een licht opgeluchte Kramer op de website van Team Jumbo-Visma. "Het is lastig te zeggen hoe lang het revalidatieproces gaat duren, maar ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk weer op de been te zijn."

De revalidatie zal per week worden bekeken en het is nog onduidelijk of Kramer aan de start kan verschijnen van het World Cup kwalificatietoernooi van 1 tot en met 3 november. De 33-jarige Fries kwam zaterdagochtend lelijk ten val nadat hij tijdens het fietsen tegen een auto botste. De auto verleende de drievoudig olympisch kampioen geen voorrang waardoor een botsing onvermijdelijk was. 

Dit bericht bekijken op Instagram

#️⃣2️⃣: De uitslag van de MRI-scan

Een bericht gedeeld door Sven Kramer (@svenkramer) op


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan