Tickets
Shop
Nieuws 04 okt 2019

STV Lekstreek wil de beker nog een jaar op wereldreis nemen

Zaterdag 5 oktober staat de tweede editie van de NK Clubs op het programma. STV Lekstreek wist er vorig jaar met de beker vandoor te gaan, maar gaat ze dat dit seizoen ook weer lukken? Voorzitter Berit van Dobbenburgh heeft er alle vertrouwen in. "We gaan opnieuw voor de winst."

Foto : Soenar Chamid

"Wij zijn een hele hechte vereniging, bijna een grote familie", aldus voorzitter Berit van Dobbenburgh. Het begint al op vroege leeftijd met jeugdschaatsen. Kinderen van 8 of 9 jaar gaan met de bus naar Utrecht of Den Haag om daar een uur te schaatsen. "Het is natuurlijk veel gezelliger met al je vriendjes in de bus."

De meeste schaatsers gaan daarna door en steeds meer trainen. In de herfstvakantie wordt er jaarlijks met een grote groep richting het Zuid-Duitse Inzell vertrokken. Daar wordt naast getraind ook veel met elkaar gelachen. "Hier ontstaan vriendschappen van jongs af aan voor het leven. Er zijn zelfs mensen die elkaar op de club hebben ontmoet en nu jaren later nog met elkaar op vakantie gaan."

Vrienden
De clubliefde zit ook erg diep bij tweevoudig wereldkampioen allround Patrick Roest. "Hij is echt een jongen van de club, heeft veel vrienden aan deze club over gehouden en komt hier graag. Zo werd er het afgelopen jaar een mountainbikeweekend georganiseerd en daarbij was hij aanwezig. Dat geeft wel aan dat hij niet alleen maar lid is, maar zich ook erg verbonden voelt met de club."

Vorig jaar was STV Lekstreek de winnaar van het eerste NK Clubs. Volgens Van Dobbenburgh kwam het behoorlijk onverwacht, maar hadden ze wel het best denkbare team opgesteld. "Als toppers als Patrick Roest, Hein Otterspeer en Joost van Dobbenburgh zich zo inzetten voor de club, maak je natuurlijk een grote kans op de winst."

Voor de vereniging is het evenement, dat vorig jaar in het leven is geroepen door Sicco Janmaat, de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Vele leden waren er vorig jaar bij en zullen ook dit jaar weer de reis naar Heerenveen maken. "De business club met alle sponsoren komt zelfs naar Thialf", aldus een enthousiaste voorzitter.

Beker
De beker is ook waar het dit jaar weer om draait. Na een reis rond de wereld willen ze hem bij de Lekstreek graag nog een jaartje houden. De beker is namelijk het hele jaar overal mee naartoe geweest. Zo stond hij bij leden thuis, is hij meegegaan naar de WK Afstanden in Inzell en is hij met het jeugdschaatsen mee in de bus gegaan.

Van Dobbenburgh verwacht dit jaar meer concurrentie tussen de clubs. "Je ziet al bij de andere verenigingen dat de toppers daar ook steeds meer aan de start zullen verschijnen. Dat maakt het moeilijker voor ons om te winnen, maar dat maakt de wedstrijd wel mooier."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan