Tickets
Shop
Nieuws 19 okt 2019

Snel en De Neeling grijpen winst in de IJsselcup

Voor het tweede seizoen op rij heeft Tijmen Snel de IJsselcup op zijn naam geschreven. De rijder van het Jumbo Development Team was over twee afstanden gezien de beste van alle deelnemers in Deventer. Bij de vrouwen ging de Cup naar Sanneke de Neeling, die indruk maakte op de 500 meter.

Foto : Sander Chamid

De Neeling was op de kortste sprintafstand de enige vrouw die onder de 39 seconden reed. Haar tijd, 38,95, betekende tevens een baanrecord. Het oude record stond op naam van Jorien ter Mors, die 39,04 had staan. "Deze kwam wel een beetje uit de lucht vallen", zei een blije De Neeling na afloop van haar rit. "Ik had niet verwacht dat het zo hard zou gaan hier. De IJsselcup bestaat al heel lang, dus het is niet zomaar iets." Achter De Neeling eindigde Michelle de Jong als tweede in een tijd van 39,28 en Janine Smit werd derde in 39,31.

Op de 1500 meter verbeterde Melissa Wijfje haar eigen baanrecord tijdens de eerste Rabo Holland Cup. De 24-jarige rijdster, die een jaar geleden een tijd van 1.59,67 realiseerde, snelde nu naar een tijd van 1.59,11. Ze was daarmee ruim twee seconden sneller dan haar teamgenoot De Neeling, die 2.01,17 op het scorebord zette. Jutta Leerdam werd derde in een tijd van 2.01,65.

Bij de heren sprintte Dai Dai N'tab naar de overwinning op de 500 meter. De rijder van Team Reggeborgh zette de tijd stil op 35,16 en miste daarmee op een tiende van een seconde het baanrecord van Ronald Mulder. Michel Mulder werd achter N'tab tweede in 35,65 en Jesper Hospes finishte als derde in 36,00. 

Wesly Dijs zegevierde opnieuw op de 1500 meter. Waar hij vorige week nog de snelste was bij een trainingswedstrijd in Inzell, liet Dijs ook in Deventer zien dat de 1500 meter zijn domein is. De rijder van Team Reggeborgh noteerde een tijd van 1.49,97 en was daarmee ruim sneller dan de nummer twee Victor Ramler (1.52,20) en nummer drie Joost van Dobbenburgh (1.52,30). 

Tijmen Snel was over de twee afstanden gezien de beste. Hij zag Merijn Scheperkamp en Janno Botman naast hem het podium betreden. De Neeling hield Manouk van Tol en Elisa Dul achter zich in het klassementje en was daar heel gelukkig mee. "Ik vind dit altijd een hele leuke wedstrijd. Alle ouders staan langs de baan en daarnaast is er een extra spannende prikkel omdat er een prijs te winnen valt. Heel vet dat ik hem gewonnen heb!"

Bekijk hier de volledige uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan