Met de eerste grote wedstrijden in het vooruitzicht zijn bijna alle langebaanploegen naar het buitenland verkast voor een extra trainingskamp. Voor de shorttrackers barst het wedstrijdseizoen dit weekend pas echt in volle vaart los. Lees hier hoe je de wedstrijden van dit weekend kunt volgen.

KNSB International Invitation Cup (12 en 13 oktober)
Na uitstapjes naar Rusland en China keren de Nederlandse shorttrackers terug naar eigen bodem. In Nederland zijn namelijk startplekken te verdienen voor de World Cups. De winnaars van de individuele afstanden op de KNSB International Invitation Cup kunnen zich opmaken voor een tripje naar Noord-Amerika. Ook de relays staan op het programma. De wedstrijden zullen zaterdag en zondag tussen 10 en 16 uur worden afgewerkt. Toegang tot de baan in Heerenveen is gratis. Hier vind je meer informatie. 

Finlandia Trophy (11 t/m 13 oktober)
In het Finse Espoo trappen kunstrijders Niki Wories en Daria Danilova en Michel Tsiba hun seizoen af. Op vrijdag rijden ze de korte kür.  Zaterdag zullen Danilova en Tsiba hun lange kür aan het publiek tonen, terwijl Wories zondag de wedstrijd afsluit met haar lange kür. Meer informatie over de wedstrijd vind je hier.

Trainingswedstrijden
Op de langebaan zijn de Nederlandse teams nog volop in voorbereiding op het World Cup kwalificatietoernooi, dat tussen 1 en 3 november in Thialf gehouden wordt. In Inzell, waar veel teams hun kamp hebben opgeslagen, hopen zij zaterdag en zondag weer een stap te zetten. Ook wordt er geschaatst op de olympische ijsbaan in Beijing. 

Bekijk alle wedstrijden in de kalender.