Het winterseizoen begint dit weekend voor de marathonschaatsers met KPN Marathon Cup in Amsterdam. Daarnaast staan er voor een aantal langebaners tickets op het spel tijdens de Rabo Holland Cup. In het buitenland zijn wedstrijden voor de shorttrackers en kunstrijders. Check hier hoe je alles kunt volgen.

KPN Marathon Cup 1 (19 oktober)
Op zaterdag wordt het marathonseizoen afgetrapt met de KPN Marathon Cup - Jaap Eden Trofee. In Amsterdam staan de vier wedstrijdcategorieën vanaf 18.30 uur aan de start. Lees alles over het nieuwe seizoen in onze uitgebreide voorbeschouwing. Het programma en meer vind je hier

Rabo Holland Cup 1/IJsselcup (19 en 20 oktober)
In Deventer staat de eerste Rabo Holland Cup op het programma. Tijdens de IJsselcup zijn er startplekken te verdienen voor het World Cup kwalificatietoernooi. Klik hier voor de deelnemers, het programma en meer. 

Mass start competitie 3 (20 oktober)
Aansluitend op de Rabo Holland Cup vindt de derde mass startcompetitiewedstrijd plaats. Alle informatie vind je hier

ISU Grand Prix of Figure Skating (18 t/m 20 oktober)
Na alle Junior Grand Prix is het nu de beurt aan de kunstrijdtop bij de senioren om een finaleplaats te veroveren in de Grand Prix-serie. In Las Vegas verschijnen onder andere tweevoudig en regerend wereldkampioen Nathan Chen (voor eigen publiek) en de Russin Elizaveta Tuktamysheva op het ijs. De wedstrijden in de Verenigde Staten zijn de eerste in een reeks van zes, voor de finale in Turijn. De gehele Grand Prix is te volgen via het YouTube-kanaal van de ISU. Klik hier voor meer informatie.

International Halloween Cup (17 t/m 20 oktober)
De jaarlijkse International Halloween Cup is een internationale kunstschaatscompetitie voor solorijders en ijsdansen, wat wordt gehouden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Namens Nederland staat nationaal kampioen Thomas Kennes aan de start. Hij rijdt op donderdag zijn korte kür en een dag later volgt de vrije kür. Klik hier voor meer informatie. 

Autumn Tournament (19 en 20 oktober)
STG Groningen organiseert het Autumn Tournament al voor de 28e keer waar verschillende landen aan mee doen. Het is een van de oudste wedstrijden in shorttrack land. De leeftijdsgroep is van junioren D tot de junioren A. Meer informatie vind je hier

Shorttrack in het buitenland (18 t/m 20 oktober)
In het Italiaanse Bormio staat een flinke Nederlandse delegatie aan de start van de Alta Valtellina Trophy met onder andere Jasper Brunsmann, Dennis Visser en Friso Emons. In Zagreb wordt de Alpe Adria Trophy verreden en in Minsk vindt de Baltic Cup 1 plaats. De ISU Danubia 2 staat op het programma in Benatky. 

Klik hier voor de volledige kalender.