Live
Shop

Holland Cup 2 Afstanden

02 dec, 2017 - 03 dec, 2017   Alkmaar

Programma
Het programma en het informatiebulletin zijn te vinden onder het kopje Downloads.

Holland Cup 2 Afstanden, tevens selectie voor het olympisch kwalificatietoernooi (OKT)

Wat is de Holland Cup?
De Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de achtste keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat (zie puntentelling bij Downloads).

In veel gevallen maakt de Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. Daarnaast hebben veel Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.

De Holland Cup is voor junioren A en ouder.

Tussenstanden
Mannen
Vrouwen

Wat valt er te verdienen?
De 500 en 1000 meter tijdens de Holland Cup 2 tellen mee voor het klassement van de Holland Cup Afstanden en daarmee voor deelname aan de Holland Cup 3 wedstrijd.

De Holland Cup 2 in Alkmaar is tevens selectie voor het OKT (zie selectiedocument bij Downloads).