Tickets
Shop
Nieuws 31 okt 2019

Dilemma's met Daan Besteman: 'Pannenkoeken associeer ik met de Weissensee'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Daan Besteman.

Foto : Soenar Chamid

Bio
Naam:
Daan Besteman
Geboorteplaats:
Alkmaar
Geboortedatum:
21-12-1993
Team:
Team Port of Amsterdam
Opmerkelijk:
Besteman won twee weken geleden de derde mass start competitiewedstrijd door het jagende peloton net voor te blijven.
Instagram:
@Daanbes

Dilemma's
Olympisch kampioen mass start of tweede op de Elfstedentocht

"Ha, dan liever tweede bij de Elfstedentocht. De Olympische Spelen zijn één keer in de vier jaar en de Elfstedentocht is iets mythisch geworden. Voor iedereen is het überhaupt al een droom dat die ooit weer een keer komt en hem dan te rijden. Dus dan is tweede worden helemaal iets unieks."

Solo aankomen of in een sprint winnen
"Het mooiste is natuurlijk solo aankomen. Het liefst ook nog een beetje ver van te voren, zodat je tijdens de wedstrijd al weet dat je wint en ervan kan gaan genieten. Ik kan zelf ook wel aardig sprinten, maar het mooiste is solo aankomen."

Natuurijs of kunstijs
"Dat is een lastige. Ik dacht altijd dat ik een kunstijsschaatser was, maar vorig jaar ging het op natuurijs ook best wel goed. Als dat goed gaat en het zonnetje komt langzaam op, dan kan ik daar wel echt van genieten. Alleen het spelletje en de snelheid van een baanwedstrijd op kunstijs vind ik mooier."

Wielrennen of schaatsen
"Schaatsen. Wielrennen vind ik ook heel mooi en ben ik steeds meer gaan ontdekken. Het schaatsen vind ik mooier door vooral de combinatie van het fysieke en technische aspect. Eigenlijk is fietsen maar gewoon heel snel je benen rondtrappen en bij schaatsen komt veel meer kijken. Veel meer gevoel, timing, techniek. Daarom kies ik voor schaatsen."

Auto of fiets
"Het liefst de fiets. Ik woon in Groningen en dan is alles op de fiets te doen. We trainen soms wel in Leeuwarden en dan ga ik met de auto. Ik heb eigenlijk pas sinds dit jaar een auto en deed daarvoor alles met openbaar vervoer en de fiets. Het weer maakt me niet zoveel uit, ik pak altijd de fiets. De auto gebruik ik alleen voor trainingen en wedstrijden buiten Groningen."

Afwassen of de was doen
"Haha, dat zijn beide dingen die het langst blijven liggen. Maar ik kies voor de was. Ik heb altijd wel kleren nodig om weer te trainen, dus dat doe ik dan het snelst. Aan afwassen heb ik echt een hekel."

Pasta of pannenkoeken
"Pasta. Ik eet eigenlijk altijd pasta voor de wedstrijd. Pannenkoeken soms, maar vind het altijd erg veel werk om die te maken. Op de Weissensee eten wij altijd voor de wedstrijd pannenkoeken en heb het daar een beetje mee geassocieerd. De rest van de wedstrijden eet ik liever pasta."

Strand of bergen
"Lekker op de fiets in de bergen! Ik vind het ook mooi om te wandelen in de bergen. Als je naderhand nog een beetje wilt chillen, kan je dat altijd bij een bergmeertje doen."

Surfen of skiën
"Surfen. Als klein jongetje vond ik het al heel gaaf om veel in de zee te zijn. Helaas heb ik nog maar één keer gesurft. Ik zou dat wel vaker willen doen. Het is eigenlijk iets wat echt nog wel op mijn bucketlist staat om dat een keer een week te gaan doen."

Bier of wijn
"Als ik ga stappen, drink ik graag bier. Ik vind het ook heerlijk om bij het eten een glas wijn te drinken. Rode wijn is goed voor het herstel, dus één glas kan sowieso bij het eten."

Zingen of dansen
"Doe dan maar dansen. Ik kan echt niet zingen, al sta ik ook vrolijk mee te doen als iedereen hard genoeg meezingt. Bij karaoke pak ik in ieder geval zeker niet als eerste de microfoon, haha."

Serie of film
"Lastig, ik denk een serie, omdat ik dat makkelijker vind om te kijken. Dat kan je ook zo even tussendoor doen. Voor een film moet je echt goed de tijd nemen. Alles gerelateerd aan sport kijk ik sowieso. Of dat nu een film of een serie is, maakt me niet uit."

Ex on the Beach of Temptation Island
"Haha, op trainingskampen kijken we weleens met zijn allen zo'n programma terug. Het is superleuk om met z'n allen een avondje te lachen. Als ik moet kiezen, dan kies ik voor Temptation Island. Dat volg ik toch meer dan Ex on the Beach."

Tour de France, Giro d'Italia of Vuelta a España
"Dit jaar zeker de Vuelta. Over het algemeen vind ik de Giro het mooist, omdat ik Italië een enorm mooi land vind. Het is schitterend als ze daar door het landschap en die dorpjes rijden. Ik hou ervan als er een spectaculair parcours ligt met steile beklimmingen. Dat is meestal in de Giro het geval."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan