Tickets
Shop
Nieuws 01 mei 2019

Team Jumbo-Visma start opleidingsploeg voor talenten

Team Jumbo-Visma zal komend seizoen met een tweede ploeg op het ijs staan. De formatie van coach Jac Orie heeft besloten om een opleidingsploeg voor schaatsers tussen de 19 en 23 jaar te beginnen, om zodoende de doorstroom van talenten verder te stimuleren.

Foto : Soenar Chamid

"We merkten de afgelopen jaren dat het - vooral voor jongens - steeds moeilijker wordt om direct de overstap naar de senioren te maken", aldus Orie. "Natuurlijk heb je uitzonderingen als Patrick Roest, maar veel van die gasten hebben simpelweg wat extra tijd en goede begeleiding nodig om die aansluiting te maken. Wij willen ze die kans geven."

De rijders die komend seizoen deel uitmaken van het team zijn Merijn Scheperkamp, Tijmen Snel, Joost van Dobbenburgh en Serge Yoro. De vier mannen zullen een aparte ploeg vormen, maar kunnen zo nu en dan ook met de hoofdmacht meetrainen. 

"Deze jongens moet je ook niet direct voor de leeuwen gooien en laten meetrainen met mannen als Sven Kramer en Kjeld Nuis", zegt Orie. "Dan lopen ze voortdurend op hun tenen en dan is het maar de vraag of dat de vooruitgang bevordert."

De opleidingsploeg van Jumbo-Visma kan op goedkeuring rekenen van de KNSB, die met de RTC-structuur ook een opleidingstraject voor talenten verzorgt. De twee partijen zijn met elkaar in gesprek om tot nadere afspraken te komen. Alle vier de rijders komen over van een RTC. Snel en Van Dobbenburgh schaatsten afgelopen seizoen bij RTC Zuidwest/Healthy Team, Yoro komt over van RTC Noordwest en de Hilversummer Scheperkamp trainde mee met RTC Noord/Fryslân.

Afgelopen week presenteerde ook de wielertak van Team Jumbo-Visma al een opleidingsploeg.

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan