Tickets
Shop
Nieuws 20 okt 2019

Besteman blijft jagende peloton net voor bij mass start competitiewedstrijd

Daan Besteman heeft voor een verrassing gezorgd bij de derde mass start competitiewedstrijd in Deventer. De 25-jarige rijder van Team Port of Amsterdam hield in De Scheg het aanstormende peloton net voor zich. Bij de vrouwen won Marijke Groenewoud een dag na haar eerste marathonzege de sprint van het peloton.

Foto : Soenar Chamid

Bij de heren gingen Bart de Vries, Marco van der Tuin en Besteman er al vroeg vandoor en het drietal pakte vrij snel een mooi gat op het peloton. Koen Verweij wachtte heel even af en reed even later het gat samen met Daniel Niero en Crispijn Ariëns dicht. Terwijl het peloton in de slotfase toch weer terug leek te komen, zette Besteman nog eens een versnelling in. 

Niemand sprong met hem mee en met nog een ronde te gaan was zijn voorsprong groot, maar nog niet onoverbrugbaar. Verweij, die al behoorlijk met zijn krachten had gesmeten, probeerde het gat te dichten, maar miste net een beetje explosiviteit. Ook Luc ter Haar redde het niet meer in de sprint en werd tweede, vlak voor Verweij. Voor Besteman was het zijn eerste overwinning van het seizoen.

Bij de vrouwen werd al snel duidelijk dat een massasprint zou bepalen wie er met de overwinning vandoor zou gaan. Een aantal rijdsters, waaronder Pien Keulstra, probeerde weliswaar iets te forceren, maar Elisa Dul hield het tempo daarachter hoog. Groenewoud werd in de laatste ronde perfect afgezet door ploeggenote Dul, die zelf nog knap naar de derde plek sprintte. Francesca Lollobrigida eindigde tussen de twee rijdsters van Team easyJet als tweede.

Klik hier voor de volledige uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan