Het schaatsseizoen staat weer voor de deur en als volger van de schaatssport, heb je vast al eens gehoord van de Sprint app. Hiermee kun je jouw prestaties op de kunstijsbaan en natuurijs meten en verbeteren en onlangs heeft Schaatsen.nl de app verder doorontwikkeld met een Skate functie voor alle skaters in Nederland. Inmiddels hebben al 8000 (!) schaatsers en skaters de Sprint app gedownload in de App store of Google Play Store.

De Sprint app meet je rondetijden, afstanden en snelheden op bijna alle kunstijsbanen in Nederland. De app werkt met een MYLAPS-chip die is afgestemd op speciale lussen in de ijsbanen. Zo kunnen jouw tijden en afstanden zeer nauwkeurig geregistreerd worden. Tevens kun je je prestaties analyseren in het Sprint dashboard. Je prestaties op natuurijs worden bijgehouden middels de gps op je telefoon.

Skaten met Sprint
In juli is de Skate functie toegevoegd aan de Sprint app. Door middel van gps op je telefoon wordt jouw skateroute gevolgd. Daarnaast worden statistieken zoals afstand en snelheid gemeten. Na je skatesessie kun je jouw route delen met andere Sprint gebruikers. Met deze Skate functie wil de KNSB samen met de gebruikers de leukste en veiligste skateroutes in beeld brengen. Tijdens je sessie kun je een melding doen van een gevaarlijk punt of gat in de weg. Andere gebruikers krijgen vervolgens een melding als zij op ditzelfde punt gebruik maken van de Sprint app.

Het ijs op!
Inmiddels is het skateseizoen aan zijn eind en binden we de schaatsen weer onder. Niels Schut, directeur van sportmarketingbureau Sportunity, vindt het 'supergaaf' dat steeds meer schaatsers en skaters de Sprint app gebruiken om hun prestaties bij te houden. "Op naar de 10.000 Sprinters! Vorig jaar hebben we met de feedback van de eerste gebruikers de app flink verbeterd. Het nieuwe schaatsseizoen gaat nu weer van start en we dagen alle Sprinters uit hun PR van vorig jaar te verbeteren!". Via www.sprintapp.nl is het mogelijk om een MYLAPS-chip voor de Sprint app aan te schaffen. Voor KNSB-leden geldt een speciale korting, waardoor de chip besteld kan worden voor € 29,25.

De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Start je sessie en verbeter je schaatsprestaties!