Tickets
Shop
Nieuws 24 nov 2019

Verbij ver achter Japanners: 'Dit was achteraf wel te verwachten'

De 500 meter bij de mannen heeft geen Nederlandse medaille opgeleverd. Bij de tweede World Cup in Tomaszow Mazowiecki eindigden Kai Verbij en Dai Dai N'tab respectievelijk als achtste en negende. De overwinning ging naar Tatsuyha Shinhama.

Foto : Soenar Chamid

De Japanse sprinter noteerde precies dezelfde tijd als zijn landgenoot Yuma Murakami (34,73), maar Shinhama werd uiteindelijk als winnaar uitgeroepen. Hij zou twee duizendste van een seconde sneller zijn geweest dan Murakami. Laurent Dubreuil, vorige week nog winnaar in de B-groep, eindigde in 34,97 als derde. Kai Verbij was op de achtste plaats (35,12) de beste Nederlander en kon daar niet eens heel ontevreden mee zijn.

"Voor een matige race is de achtste plek nog best prima", vertelde Verbij enigszins tevreden. "Ik ben na Minsk teruggevlogen naar Nederland voor een trainingsweekje. Dat ik hier dus geen geweldige race rijd, was achteraf wel een beetje te verwachten. Als je een mindere rit rijdt, kun je ook zestiende worden, maar ik word in dit geval achtste. Dat is gewoon prima."

Voor Verbij was de World Cup in Tomaszow Mazowiecki bovendien geen wedstrijd om naartoe leven. Waar hij normaal meerdere afstanden in één weekend rijdt, hoefde de sprinter van Team Reggeborgh in Polen alleen op de 500 meter in actie te komen. De 1000 meter werd in Tomaszow Mazowiecki niet verreden en op de teamsprint kreeg Thomas Krol de voorkeur boven Verbij. "Dat is wel even wennen", lachte Verbij.

"Het is eigenlijk heel zonde om hier voor één 500 meter naartoe te reizen, maar aan de andere kant wil ik op deze afstand heel graag met de beste meedoen. De stapjes die ik maak zijn klein, maar ik merk dat ik in de buurt begin te komen van de wereldtop. Vandaag was het gat met de Japanners weliswaar vrij groot, al zat ik maar 0,15 seconden van het podium vandaan", aldus Verbij, die met vertrouwen naar de volgende World Cup afreist. "Ik denk dat we in Astana meer kans maken."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan