Tickets
Shop
Nieuws 03 nov 2019

Verbij snoept baanrecord van Nuis af op 1000 meter

Kai Verbij heeft bij het World Cup Kwalificatietoernooi in Thialf het baanrecord op de 1000 meter van Kjeld Nuis overgenomen. De wereldkampioen op deze afstand versloeg de olympische titelhouder in een rechtstreeks duel: 1.07,48 tegen 1.07,82.

Foto : Soenar Chamid

Het nieuwe baanrecord van Verbij is een officieus wereldrecord voor een laaglandbaan. Met de 25-jarige sprinter van Team Reggeborgh en nummer twee Nuis, die evenals op de 1500 meter bijna opnieuw ten val kwam, plaatsten ook Thomas Krol (1.07,88), Hein Otterspeer (1.08,55) en Dai Dai N'tab (1.08,80) zich voor de komende wereldbekers.

Voor Verbij kwam zijn toptijd in Heerenveen niet geheel onverwacht. "Het kon vandaag, de omstandigheden waren goed. De luchtdruk was laag en de ijskwaliteit was beter dan de voorgaande dagen. Je kunt dan wel niets winnen bij dit toernooi, maar een baanrecord staat altijd leuk achter je naam."

 

Verbij bekende dat hij vooraf extra spanning voelde, omdat hij tegen wereldrecordhouder Nuis moest rijden. "Hij is een heel sterke schaatser, heel dominant ook. Je weet dat je tegen hem extra scherp moet zijn. Deze keer was ik de betere, maar hij zal me dit seizoen ongetwijfeld wel een keertje terugpakken. Het is zeker gaaf om hem te verslaan in een rechtstreeks duel. Maar het baanrecord vind ik toch nog iets mooier."

Klik hier voor de volledige uitslagen


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan