Tickets
Shop
Nieuws 24 nov 2019

Ter Mors treft Bowe in slotrit 1500 meter

Vier afstanden worden er nog verreden voordat het wereldbekerweekend in Tomaszów Mazowiecki ten einde is. De vrouwen treden aan op de 1500 meter en de massastart, de mannen werken de 500 meter en de ploegenachtervolging af.

Foto : Sander Chamid

Op de 1500 meter bij de vrouwen treft Jorien ter Mors in de slotrit de Amerikaanse Brittany Bowe. De twee vrouwen kunnen een aanval doen op het baanrecord, dat op naam staat van Miho Takagi. De Japanse komt zelf in de negende rit in actie tegen Yekaterina Shikhova. Ireen Wüst, de winnares van vorige week, rijdt in rit acht tegen Evgeniia Lalenkova. Reina Anema (rit drie), Antoinette de Jong (rit zes) en Melissa Wijfje (rit zeven) zijn de overige Nederlandse vrouwen aan de start.

Na zijn nipte derde plaats van vorige week hoop Dai Dai N'tab vandaag op de 500 meter voor de winst te gaan. De Nederlander start in de laatste rit vanuit de buitenbaan tegen Viktor Mushtakov. De mannen die vorige week boven hem eindigden starten in de twee ritten voor hem. Tingyu Gao treedt aan tegen Kai Verbij in rit acht, terwijl Jun-ho Kim in de voorlaatste rit tegen Tatsuya Shinhama uitkomt. Hein Otterspeer, Lennart Velema en Ronald Mulder komen in eerdere ritten al in actie.

De Nederlandse mannen moeten het op de ploegenachtervolging zonder Sven Kramer doen. De selectie voor vandaag bestaat uit Douwe de Vries, Patrick Roest, Marcel Bosker en reserve Jan Blokhuijsen. De heren rijden in de derde rit van in totaal vier tegen de Japanners. Op de massastart bij de vrouwen hopen Melissa Wijfje en Irene Schouten hun uitslagen van vorige week weer te verbeteren.

Bekijk hier de volledige startlijsten.
Volg de wedstrijden vanaf 15.00 uur via schaatsen.nl/langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan