Tickets
Shop
Nieuws 01 nov 2019

Ter Mors bevestigt comeback met zege op 1500 meter

Drievoudig olympisch kampioene Jorien ter Mors heeft zich bij het World Cup Kwalificatietoernooi de beste getoond op de 1500 meter. De 29-jarige rijdster van Team IKO finishte in Thialf in een tijd van 1.54,22. Daarmee verwees ze Antoinette de Jong, de winnares van vorig jaar, naar de tweede plek (1.54,98). Ireen Wüst reed met 1.55,09 de derde tijd.

Foto : Sander Chamid

Ter Mors maakt dit seizoen haar rentree na een verloren jaar. Een jaar geleden ging de Twentse onder het mes om een slepende knieblessure te verhelpen. Tijdens het langdurige revalidatietraject twijfelde Ter Mors of ze nog wilde doorgaan met schaatsen, maar nu lijkt ze met de negende tijd ooit gereden in Thialf weer helemaal op niveau te zijn. "Ik ben heel blij met deze race. Het voelde goed en sterk, daar ben ik heel blij mee", luidt het opgelucht. "Het is een goede race om het seizoen mee te beginnen."

De spanning voor het World Cup Kwalificatietoernooi, haar eerste toernooi in anderhalf jaar, was merkbaar anders. "Die was wel iets hoger dan gemiddeld, maar dat is ook niet zo gek. Je hebt een jaar niet geracet en wilt hier laten zien wat je kan."

 

De andere twee tickets voor de eerste vier wereldbekers van deze winter kwamen terecht bij Melissa Wijfje (1.55,81) en de verrassende nummer vijf Reina Anema (1.56,54, persoonlijk record). Carlijn Achtereekte, olympisch kampioene op de 3000 meter, was als nummer zes (1.57,04) de eerste verliezer.

Klik hier voor de volledige uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan