Tickets
Shop
Nieuws 03 nov 2019

Overtuigende zege Wijfje op mass start in Heerenveen

Melissa Wijfje heeft op de vierde mass startcompetitie in Heerenveen een mooie overwinning geboekt. De rijdster van RTC Noord/Fryslân plaatste een aanval in de laatste ronden en sloeg een gat op haar concurrenten. Bij de mannen zegevierde Jorrit Bergsma, die het snelste was in de eindsprint.

Foto : Soenar Chamid

De vrouwenkoers werd gekenmerkt door een lange kopbeurt van Esmee Visser. De stayer van TalentNED reed bijna de hele race aan de leiding met het peloton op een lint. Met zes ronden te gaan waagde Merel Bosma een uitlooppoging, maar deze hield geen stand. In de slotfase plaatste Pien Keulstra een aanval met Sandra Dekker en Bente Kerkhoff. Melissa Wijfje reageerde alert, dichtte het gaatje en reed vervolgens alleen verder. Met een grote voorsprong kon Wijfje haar eerste overwinning vieren. Achter haar eindigde Elisa Dul en Kerkhoff op plek twee en drie. 

Foto : Soenar Chamid

Bij de mannen pakte Jorrit Bergsma de zege. Een kleine groep van vijf reed in de slotfase naar een lichte voorsprong op het peloton. Op het laatste rechte stuk zette Bergsma de turbo aan en was de rijder van Team easyJet niet meer te achterhalen voor een balende Chris Huizinga en Marcel Bosker. In de laatste bocht ging Bart Hoolwerf nog hard onderuit en bleef even zitten op het ijs. De AB Vakwerk-rijder leek last te hebben van zijn knie, maar de schade valt mee laat Hoolwerf via de sociale media van zijn ploeg weten. 

Klik hier voor de volledige uitslagen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan