Op de tweede dag van de World Cup in Minsk is het alweer tijd voor een duel tussen Kjeld Nuis en Thomas Krol. Waar de ploeggenoten tijdens het World Cup Kwalificatietoernooi in Thialf nog samen voor spektakel zorgden op de 1500 meter, mogen ze het nu in de laatste rit van de 1000 meter tegen elkaar opnemen.

Dai Dai N'tab en Hein Otterspeer starten op de kilometer respectievelijk in rit drie en vier. In de negende en voorlaatste rit komt Kai Verbij in actie tegen Håvard Lorentzen. 

Op de 1500 meter neemt regerend wereldkampioene Ireen Wüst het in de voorlaatste rit op tegen Yekaterina Shikhova. In de slotrit komt de winnares van het afgelopen wereldbekerklassement op deze afstand, Brittany Bowe, in actie tegen Miho Takagi. Bowe won vorig seizoen twee World Cups over 1500 meter.

Jorien ter Mors, de vrouw die dit seizoen de snelste tijd noteerde op de afstand, maakt op de 1500 meter haar rentree in het internationale veld. Ter Mors maakte tijdens het World Cup Kwalificatietoernooi al veel indruk door drie afstanden te winnen. De Tukker neemt het in rit vier op tegen Francesca Lollobrigida. Reina Anema start in rit één , Antoinette de Jong in rit vijf en Melissa Wijfje in rit acht.

Nao Kodaira en Vanessa Herzog treffen elkaar in de slotrit van de 500 meter. Dat duel is ook wel het duel tussen de wereldkampioene sprint en de regerend wereldkampioen op de kortste afstand. Michelle de Jong maakt haar debuut bij een senioren World Cup in de tweede rit. Sanneke de Neeling start een rit later en Jutta Leerdam is in rit vier aan de beurt. Dione Voskamp maakt haar debuut eerder op de dag in de B-groep.

Bekijk hier de volledige loting van dag 2.