Tickets
Shop
Nieuws 23 nov 2019

Nuis ontmoet Roest op 1500 meter, Krol sluit af tegen Ning

Op de tweede dag van de World Cup in Tomaszów Mazowiecki staat onder meer de 1500 meter op het programma, met meerdere Nederlandse kanshebbers op de overwinning. Ploeggenoten Kjeld Nuis en Patrick Roest vechten in rit 8 een onderling duel uit.

Foto : Soenar Chamid

Marcel Bosker opent namens de Nederlandse equipe de debatten in rit 7, als hij in actie komt tegen de Canadees Antoine Gélinas-Beaulieu. Na het onderonsje tussen Roest en Nuis zullen Denis Yuskov en Min Seok Kim een aanval willen doen op de snelste tijd tot dan toe. Thomas Krol sluit de 1500 meter af in de laatste rit tegen de Chinese revelatie Zhongyan Ning. 

Na de enigszins verrassende overwinning van Olga Fatkulina op de 500 meter vorige week start de Russische dit keer als een van de favorieten. Wereldkampioene Vanessa Herzog start namelijk in de B-groep, omdat ze vorige week na twee valse starts werd gediskwalificeerd. Nao Kodaira leed vorige week een pijnlijke nederlaag, maar start vandaag met hernieuwde moed aan de start in de laatste rit tegen Brittany Bowe. Jutta Leerdam (rit 4), Sanneke de Neeling en Michelle de Jong (beiden rit 6) zorgen voor de Nederlandse inbreng. Jorien ter Mors start eveneens in de B-groep, omdat ze vorige week in Minsk de 500 meter liet schieten.

Verder op het programma in Polen staan de massastart voor de mannen en de ploegenachtervolging voor de vrouwen. De Nederlandse ploeg start met Ireen Wüst, Melissa Wijfje en Antoinette de Jong in de vierde rit van in totaal vijf. Het sterke Canadese team is de tegenstander. Op de massastart staat het vertrouwde team van Arjan Stroetinga en Jorrit Bergsma aan de start. Bergsma wist vorige week na een sterk staaltje deze afstand op zijn naam te schrijven.

Bekijk hier de volledige startlijsten. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan