De Nederlandse teamsprintploegen hebben op de eerste dag bij de World Cup in Minsk meteen voor succes gezorgd. Zowel de mannen als de vrouwen pakten in de Minsk Arena de gouden medaille.

De Nederlandse vrouwen, met Michelle de Jong, Jutta Leerdam en Letitia de Jong, kwamen in de laatste rit in actie tegen de Russische vrouwen. Het verschil met de Russinnen was echter riant (ruim zeven tiende), waardoor de Nederlandse vrouwen het seizoen meteen goed begonnen. Leerdam en Letitia de Jong wonnen vorig seizoen de wereldtitel op dit onderdeel, toen samen met startvrouw Janine Smit. Zij plaatste zich niet voor de eerste World Cup-reeks.

Ook de mannen sprintten op het teamonderdeel naar de winst, maar het verschil met de nummer twee was klein. Ronald Mulder, Kai Verbij en Kjeld Nuis waren met een tijd van 1.21,16 'slechts' 0,15 seconden sneller dan de verrassende Chinezen. Canada eindigde een halve seconde achter Nederland en eindigde als derde. Mulder, Verbij en Nuis pakten afgelopen februari goud op dit onderdeel bij de WK Afstanden.


Bekijk hier alle uitslagen.