Tickets
Shop
Nieuws 17 nov 2019

Drie baanrecords bij eerste wedstrijd Sprint League in Breda

Michel Mulder en Helga Drost hebben op de Kunstijsbaan Breda de eerste wedstrijd in de Sprint League op hun naam geschreven. Mulder deed dat met baanrecords op de 100 en 300 meter. Bij de vrouwen reed Janine Smit een baanrecord op de 300 meter.

Aan het eind van de avond was Drost echter de snelste dame. Op de 100 meter eindigde ze namelijk als tweede achter Anice Das en de 500 meter wist de rijdster van het RTC Noord Fryslân te winnen in een tijd van 39,19. Op de 300 meter wist ze de schade op Smit, die 25,04 noteerde, te beperken tot acht honderdsten, waardoor ze in het klassement een halve punt voorsprong wist te behouden.

Bij de mannen won Mulder de 100 meter in een baanrecord van 9,77 en ook op de 300 meter was hij de snelste man ooit in Breda. Met 22,88 hield hij Jesper Hospes achter zich. Op de 500 meter ging Gijs Esders er met de winst vandoor, maar hij kon zijn achterstand op Mulder niet meer goedmaken. De rijder van Reggeborgh wist met een comfortabele voorsprong van 1,3 punten te winnen van Hospes en Esders. 

De wedstrijd in Breda maakt onderdeel uit van de Sprint League. Deze wedstrijdenreeks wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en omvat vier wedstrijden voor de echte sprinters. Naast de openingswedstrijd in Breda zijn dat het NK Pure Sprint in Amsterdam, de NK Kortebaan in Biddinghuizen en de slotwedstrijd is de Zilveren Bal in Leeuwarden. 

Bekijk hier de volledige uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan