Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 14 nov 2019

Dilemma's met Laura van Ramshorst: 'De Elfstedentocht is de reden dat ik schaats'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Laura van Ramshorst.

Foto : Soenar Chamid

Bio
Naam: Laura van Ramshorst
Geboortedatum: 14 januari 1995
Geboorteplaats: Nijkerk
Team: CENNED
Specialiteit: Natuurijs
Instagram: @lauravanramshorst

Dilemma's
Olympisch kampioen mass start of tweede op de Elfstedentocht
"Ik wil heel graag de Elfstedentocht schaatsen. Dat is eigenlijk de reden dat ik schaats. Als ik al die verhalen hoor over eerdere edities, dan wil ik die gewoon een keer gereden hebben. Ik word daar liever tweede, dan dat ik olympisch kampioen op de mass start word."

Solo aankomen of sprint
"Solo aankomen, sowieso. Handen in de lucht, niemand om je heen en dan als eerste over de streep. Dat lijkt mij het mooist wat er is."

Online shoppen of in de winkel
"Ik hou helemaal niet van shoppen. Online shoppen doe ik sowieso niet. Ik heb dat wel eens gedaan, maar vind het helemaal niks. Als ik kleren nodig heb, ga ik daarvoor de stad in, maar meestal ben ik er na een uur al wel klaar mee."

Afwassen of de was doen
"Dat is een goede. Eigenlijk ben ik degene die altijd de was moet doen, qua opvouwen en strijken. De vaatwasser doen we thuis om en om. We laten de was eigenlijk zo lang opstapelen, dat het een tijdje duurt voordat ik het weer allemaal in de kast heb. Maar ik doe liever de afwas, want met de vaatwasser in- en uitruimen ben je namelijk zo klaar mee."

Weissensee of Luleå
"Dat vind ik een ingewikkelde... Op de Weissensee is er meer sfeer, qua publiek en de ambiance. Maar Luleå is weer heel anders qua temperatuur en weersomstandigheden. Dat zijn zwaardere wedstrijden dus als je die wint, ben je wel echt een van de sterkere. Ik kies toch voor de Weissensee, omdat daar meer familie en vrienden komen kijken."

Kunstijs of natuurijs
"Natuurijs. Schaatsen in de buitenlucht is waar je het voor doet, dat vind ik mooi. Dat is waarom ik marathons schaats. Helaas heb ik nog nooit de klassiekers in Nederland kunnen rijden. Ik ben wel in 2009 wezen kijken toen de Nederlandse kampioenschappen op natuurijs waren in de Oostvaardersplassen. Mijn vader zei: 'Ik meld je ziek op school en we gaan erheen, dit maak je namelijk nooit meer mee'. Dat vond ik zo gaaf en zo mooi. Dat wil ik heel graag ook meemaken."

Uit eten of zelf koken
"Ik vind uit eten gaan echt heel leuk om te doen. Al moet ik wel zeggen dat ik zelf koken ook erg leuk vind. Ik ben bezig met gezond koken en nieuwe recepten proberen. Maar ik kan wel heel erg genieten van uit eten gaan. Dus het is niet per se dat ik uit eten wil, omdat ik koken niet leuk vind."

Strand of bergen
"Ik ben totaal geen type die op het strand gaat liggen. Ik ben veel liever in de bergen, fiets mee en mooie tochten maken. Wandelen in de bergen vind ik ook leuk om te doen. Daar kan ik genieten van de geweldige omgeving en uitzichten."

Inlineskaten of shortrack
"Inlineskaten heb ik altijd gedaan dus vanuit daar zou ik de keuze voor inlineskaten maken. Ik vind shorttrack wel enorm gaaf om te zien. Ik kan het alleen zelf niet."

Dit bericht bekijken op Instagram

😍

Een bericht gedeeld door Laura van Ramshorst (@lauravanramshorst) op

Trainingsbroek of jeans
"Als ik een vrije dag heb, draag ik eigenlijk altijd een trainingsbroek. Maar als ik werk, heb ik een jeans aan en die doe ik dan ook niet gelijk uit als ik thuis kom. Dus het is niet zo dat ik zo vaak als kan in een trainingsbroek loop, maar vind het wel het lekkerst."

Pasta of pannenkoeken
"Ik kook liever pasta. Dat vind ik veel lekkerder. Veel groente erin, verse pasta maken. Ik maak altijd verschillende soorten, maar mijn favoriet is de bolognese."

Surfen of skiën
"Skiën. Ik heb het eigenlijk nooit echt gedaan, maar zou wel heel graag een keer op wintersport willen. Ik zit natuurlijk met het schaatsseizoen, dus is het moeilijk om weg te gaan. Mijn vriend (paralympisch wielrenner Martin van der Pol, red.) bereidt zich nu voor op de Paralympische Spelen van Tokio. Misschien moeten we daarna maar gewoon een keer gaan."

Ochtend of avond
"Ochtend. Ik ben echt geen avondmens. Toen we in 2014 voor het eerst met de ploeg op trainingskamp waren in Italië, ging ik een keer om kwart voor negen naar bed. Dat moet ik nu nog horen! Ik lig eigenlijk wel elke avond tussen half tien en tien uur in bed."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan