Tickets
Shop
Nieuws 17 nov 2019

Blondin is Schouten te snel af op massastart in Minsk

Ivanie Blondin heeft bij de wereldbeker in Minsk de massastart bij de vrouwen gewonnen. De Canadese was haar rivale Irene Schouten te snel af in de sprint. Francesca Lollobrigida eindigde als derde. Na het goud van Isabelle Weidemann op de 3000 meter is de overwinning van Blondin de tweede Canadese overwinning dit weekend.

Foto : Soenar Chamid

De wedstrijd over zestien ronden werd gekleurd door een vlucht van Noemi Bonazza en de Wit-Russische Tatsiana Mikhailova. De thuisrijdster nam het initiatief voor de kopgroep, maar moest de Italiaanse al gauw laten gaan. Het peloton, dat op ruim honderd meter reed, werd gemend door de Duitse vrouwen Uhrig en Pechstein, terwijl ook Melissa Wijfje een duit in het zakje deed.

In de slotfase dichtte Wijfje opnieuw met een flinke versnelling het laatste gat naar de stilvallende Bonazza, waarna ze de sprint aantrok voor Schouten. De Andijkse trok de sprint al op 500 meter van de finish aan, maar kon Blondin niet verrassen. De Canadese wereldkampioene van 2016 zat de Nederlandse direct op de hielen en kon bij het uitkomen van de laatste bocht nog onderdoor komen. Schouten probeerde nog langszij te komen, maar die poging was tevergeefs. Lollobrigida eindigde op korte afstand als derde.

Bekijk hier de volledige uitslag.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan