Tickets
Shop
Nieuws 31 mei 2019

Team Port of Amsterdam en Team Vector verder als een marathonploeg

Foto : Soenar Chamid

Team Port of Amsterdam en diens opleidingsploeg Team Vector smelten samen tot één Topdivisieteam met zeven rijders, waarin Luuk Loohuis de nieuwkomer is. Volgend seizoen is de ploeg, voortkomend uit studentenschaatsvereniging Skits, alweer voor het tiende jaar te bewonderen in het marathonpeloton. Begin april verlengde hoofdsponsor Port of Amsterdam het contract met drie jaar.

Team Vector zag Jeroen Janissen vertrekken naar Team Bouw & Techniek en Kay Schipper zal volgend jaar uitkomen in de beloftencompetitie. Joeri Klous en Victor Ramler voegen zich bij hun nieuwe teamgenoten Cas van Trierum, Christoffel Hendriks, Daan Besteman, Mark van der Harst en Niels Immerzeel. Als volwaardig lid van het Topdivisieteam zal Loohuis optreden met een blauw nummer.

Naast de verandering in kleuren is de focus komend seizoen meer gericht op opleiding, laat de ploeg weten in een persbericht. Het Topdivisieteam is kleiner en daardoor is meer ruimte voor de regio- en beloftenteams. Voor de ploeg blijft het streven om stappen voorwaarts te zetten in de Topdivisie.

Melissa van Pierre, Malou Hiemstra en nieuweling Floor Besteman vormen het Topdivisieteam bij de dames. Het team had versterking nodig na het vertrek van Tessa Snoek (Team Nedflex) en Bente Kerkhoff (Schaatsdames.nl). Nieuw dit jaar is een dames beloftenteam bij de stichting. De opstap voor regiorijdsters naar de top wordt hierdoor verbeterd. De talentvolle regiorijdsters uit eigen opleiding zullen zich waar gaan maken in deze nieuwe competitie.

Klik hier voor het transferoverzicht marathon.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan