Een van de meest succesvolle shorttrackers aller tijden, de Chinese Meng Wang, gaat de Chinese nationale ploeg leiden. Zij krijgt de verantwoordelijkheid over bijna 150 schaatsers en meer dan 50 stafleden in zowel het shorttrack als het langebaanschaatsen. Het belangrijkste doel voor de Chinezen is succes op de Olympische Spelen van 2022 in Beijing.

De Chinese ploeg verblijft momenteel twee maanden op het eiland Hainan in voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen. Onder anderen Tingyu Gao, Qishi Li en Jingzhu Jin hebben een uitnodiging voor het team ontvangen. De belangrijkste doelen voor de Chinezen het komende jaar zijn deelnames aan de World Cups, WK's en de Jeugd Olympische Spelen in Lausanne. 

Wang, die vier maal olympisch goud won en maar liefst achttien wereldtitels veroverde in het shorttrack, was al sinds mei 2018 verbonden aan het nationale team, maar maakt nu promotie. "Dit is zowel een grote eer als een bron van druk", vertelt ze. "Ik hoop dat alle betrokken partijen goed samenwerken met als doel de nationale selectie een frisse en nieuwe uitstraling te geven."