Team SmitConsultancy heeft zich voor komend marathonseizoen versterkt met drie nieuwe rijdsters. De ploeg zal actief zijn in de Top- en beloftendivisie. Op het hoogste niveau komen Bianca Roosenboom en Loes Adegeest straks uit in de kleuren van SmitConsultancy.

Team SmitConsultancy was vorig jaar een nieuwkomer in de Topdivisie. Na het afgelopen seizoen is er besloten om het team te versterken en een beloftenploeg te formeren. Rixt Hoogland blijft uitkomen op het hoogste niveau en krijgt gezelschap van Roosenboom en Adegeest. Lilian Temmink gaat de ploeg verlaten.

Roosenboom komt over van Team uplus. "Bianca zal vol voor haar eigen kansen mogen rijden en haar ervaring overbrengen op de jonge rijdsters in het team", laat de ploeg weten in een persbericht. Adegeest liet zich afgelopen jaar veelvoudig in de aanval zien namens Team Speelman-Haak en 'gaat hier komend seizoen ook alle vrijheid voor krijgen'. Ze combineert het marathonschaatsen met wielrennen, waar ze dit jaar uitkomt voor Parkhotel Valkenburg Cycling Team.

Overstap
Het beloftenteam bestaat uit Thirza Gorkink, Babette Buitenhuis en Anke Breunis, die afgelopen seizoen al actief waren bij het team in de Topdivisie of regiotop. Deze ploeg wordt versterkt met Eva Olde Hampsink. Zij is afkomstig uit het RTC Oost en gaat de overstap maken van langebaanschaatsen naar de marathon.

Paulien Verhaar maakt ook deel uit van Team SmitConsultancy. Afgelopen jaar werd ze vijfde op het WK junioren en kwam ze bij de laatste marathonwedstrijd in Leeuwarden uit op het hoogste niveau. Hoe het seizoen van Verhaar eruit gaat zien en in welk team ze gaat uitkomen is nog niet bekend. Dit zal afhangen van het langebaanprogramma.

Het begeleidingsteam bestaat uit trainer Johan Freriksen en ploegleiders Thijs Visscher en Jorrit Veneman. Naast de twee damesploegen is Stichting Marathon Schaatsteam Overijssel (MSTO) al jaren een bekend gezicht in de beloftendivisie bij de heren met Team Stouwdam.nl. Die ploeg bestaat komend jaar uit tweelingbroers Jelle en Jelmer Ligtenberg, Mart Nijhof en Gijs Verduijn.

Bekijk hier het transferoverzicht marathon.