Tickets
Shop
Nieuws 11 mrt 2019

WK Masters Sprint: veel Nederlandse wereldkampioenen

Op zaterdag 9 en zondag 10 maart vonden de Masters’ Sprint Games 2019 (MSG2019) plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Dit toernooi, dat ook wel de wereldkampioenschappen sprint voor schaatsers van 30 jaar en ouder wordt genoemd, was een groot succes.

Naast een groot aantal deelnemers uit Nederland, kwamen er schaatsers over uit landen als Noorwegen en Duitsland, maar ook Kazachstan, Canada en Japan. De schaatsers streden in verschillende leeftijdscategorieën om de wereldtitels. De oudste categorie die dit jaar was vertegenwoordigd, was die van 90 tot 94 jaar. 

Bij de mannen mochten vier Nederlanders zich wereldkampioen noemen. Rick van Hemert (30+), Bart Seffinga (35+), Johannes de Groot (40+, foto), Victor van den Hoff (60+) wonnen het sprintvierkamp in hun eigen leeftijdscategorie. Bij de vrouwen werden Mijke Anne Kanneworff (35+), Renske Winters (40+), Kaska Rogulska (50+), Monique Boerema (55+) en Lettie Zwanenburg (60+) wereldkampioen.

Onder auspiciën van de IMSSC worden al vanaf 1991 langebaanwedstrijden voor masters (30-90 jaar) over de gehele wereld georganiseerd. Jaarlijks vinden zo'n zestien internationale masterswedstrijden plaats op verschillende ijsbanen in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Rusland en Japan. De twee belangrijkste wedstrijden hiervan zijn de Masters' Allround Games en de Masters' Sprint Games, de officieuze wereldkampioenschappen allround en sprint voor masters.

Bekijk hier alle uitslagen van het toernooi. Hieronder zijn alle medaillewinnaars te zien.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan