Tickets
Shop
Nieuws 31 mrt 2019

Smeekens en Huizinga verlengen bij Team Jumbo-Visma

In navolging van Douwe de Vries hebben ook Jan Smeekens en Chris Huizinga hun aflopende contract bij Team Jumbo-Visma verlengd. Beide rijders gaan een nieuwe verbintenis aan voor één jaar.

Foto : Soenar Chamid

Smeekens plaatste zich afgelopen seizoen voor de WK Afstanden, maar op de 500 meter wist hij niet op het podium te eindigen. De 32-jarige sprinter, die in 2017 wereldkampioen werd op de kortste sprintafstand, finishte in Inzell als tiende. Eerder in het seizoen veroverde hij tijdens de World Cup in het Japanse Tomakomai een bronzen medaille op diezelfde afstand.

"Ik zie nog steeds uitdagingen in de trainingen en heb daar leuke ideeën over die ik samen met Jac (Orie, red.) ga uitvoeren", aldus Smeekens op de website van de ploeg. Hij werkt al sinds 2009 samen met coach Orie. "Daarnaast geloof ik dat het allemaal nog veel sneller kan en heb zin om met mijn ideeën aan de slag te gaan."

Wisselvallig
Ook Huizinga kwam in actie tijdens de WK Afstanden. De 21-jarige allrounder deed samen met ploeggenoot De Vries mee bij de massastart. Daarin vertolkten beiden een bijrol. Op het NK Allround in Heerenveen eindigde Huizinga als derde en gedurende het seizoen noteerde hij zes persoonlijke records.

Foto : Sander Chamid

"Ik ben blij met de contractverlenging en het vertrouwen dat ik krijg van Jac. Ik heb het gevoel dat ik tot op heden bij dit team nog niet alles eruit heb gehaald wat erin zit. Ik denk dat ik nog een hoop kan leren van zowel Jac, mijn ploeggenoten als de andere stafleden", aldus Huizinga. De wereldkampioen junioren van 2017 gaat zijn derde seizoen in bij de formatie van Orie.

"Ik heb afgelopen seizoen een beetje wisselvallig gepresteerd. Vooral in de eerste maanden liep het nog niet helemaal naar wens. Na een goed gesprek met Jac en wat aanpassingen aan mijn schema kwam het er in de tweede seizoenshelft een stuk beter uit met uiteindelijk twee hoogtepunten, namelijk mijn mass start-deelname op de WK Afstanden en mijn eerste podiumplek bij de senioren op het NK Allround. Ik hoop die stijgende lijn door te kunnen trekken."

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan