Tickets
Shop
Nieuws 14 mrt 2019

Sjinkie Knegt: 'Het gaat best goed met me'

Strak in het pak verscheen Sjinkie Knegt woensdagavond in Skybar 747 van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp. Als vanouds voegt de 29-jarige shorttracker zich bij zijn teamgenoten. "Het gaat best goed met me", klinkt het nuchter als Knegt naar voren wordt geroepen door gastheer Mark Tuitert.

Foto : Huub Snoep

Dit jaar werd er geen man, maar mannen uitgeroepen tot Shorttracker van het Jaar. De relaymannen viel de eer ten deel tijdens het Ard Schenk Awards Gala. Zij veroverden knap het zilver achter Hongarije op het Europees kampioenschap in Dordrecht. Zonder kopman Sjinkie Knegt. Hij was al uitgeschakeld door een ongeluk met een heftruck, maar de dag voor het EK overkwam de Fries nog iets ergers. Bij het aansteken van de houtkachel vatte zijn kleding vlam en liep hij ernstige brandwonden op.

Knegt verbleef een week op de intensive care en daarna overgebracht naar het brandwondencentrum in Groningen. Eind februari werd hij ontslagen en sindsdien werkt hij thuis aan zijn verdere herstel. "Het gaat op nu best goed met me", vertelt Knegt met een glimlach tijdens de uitreiking. "Ik kan me momenteel relatief goed voortbewegen. Alleen als ik heel lang sta, gaat het wel pijn doen. Als ik thuis de handen uit de mouwen steek, voel ik meteen wanneer ik iets te veel heb gedaan. Dan moet ik weer even een paar uurtjes plat."

Het is nu een kwestie van geduld hebben voor de Fries. "Ik moet nu nog rustig aan doen. Maar over een aantal weken of maanden moet ik weer kunnen trainen. Dan gaan we vanzelf zien hoe snel ik alles weer oppak. Maar schaatsen verleer je niet toch?"

De prestaties van zijn teamgenoten volgde Knegt tijdens zijn revalidatie vanuit bed. Van die wedstrijden heeft hij ook nog wat geleerd. "Ik heb genoten van het kijken naar sport op een andere manier. Je ziet een duidelijk patroon in hoe scheidsrechters naar wedstrijden kijken. Op een gegeven moment kon je precies zien wat een scheidsrechter ging doen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan