Tickets
Shop
Nieuws 09 mrt 2019

Schaatsdames.nl versterkt zich met Bente Kerkhoff

Schaats- en skeelertalent Bente Kerkhoff en Schaatsdames.nl, de organisatie achter de Topdivisieploeg A6.nl, hebben deze week een overeenkomst voor volgend seizoen afgesloten. De 17-jarige rijdster uit Oostwoud werd dit jaar Nederlands kampioen marathonschaatsen bij de junioren B.

Foto : Hanneke Mennens

Ploegleidster Klasina Seinstra is blij met de jonge versterking. "Het is een meid die weet wat ze wil en nog gezellig ook." Kerkhoff komt over van Team Port of Amsterdam. Naast haar juniorentitel was ze dit seizoen ook goed voor een derde plaats tijdens de KPN Marathon Cupwedstrijd in Haarlem. Afgelopen zomer maakte Kerkhoff deel uit van de Nederlandse selectie op de WK en EK Inlineskaten.

"Het aantrekken van Bente Kerkhoff past in de visie van Schaatsdames.nl om ook jonge schaatsers de kans te geven zich verder te ontwikkelen in de marathonschaatssport", aldus ploegmanager Henk Jan Meijer. Eerder maakte Beau Wagemaker al de overstap van het gestopte Team AltijdKoers en verruilde Imke Vormeer Team Palet Vastgoedonderhoud voor Schaatsdames.nl.

Klik hier voor het transferoverzicht marathon.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan