Tickets
Shop
Nieuws 02 jul 2019

Snelschaatsers en kunstschaatsers samen in een Belgische federatie

Het Vlaamse snelschaatsen en kunstschaatsen zijn voortaan als één federatie actief binnen de schaatssport. Internationale toppers op het ijs zoals olympiërs Bart Swings en Loena Hendrickx zijn nu verenigd onder een nieuwe Vlaamse Schaatsunie (VLSU). Zo wordt een sterke basis gelegd voor de schaatssport in Vlaanderen.

Tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering op 1 juli in Mechelen is de nieuwe Vlaamse Schaatsunie opgericht. Deze sportfederatie is een fusie van de Vlaamse Kunstschaatsen Bond (VKSB) en de Vlaamse Snelschaatsbond (VSB). De voorzitters van beide federaties, Jurgen Schroyen (VKSB) en CorneĢ Lepoeter (VSB), hopen door hun krachten te bundelen een sterke en dynamische bond uit te bouwen. In deze federatie zullen Vlaamse atleten uit het kunstschaatsen, synchroonschaatsen, ijsdansen, shorttrack en langebaanschaatsen actief zijn.

De nieuwe bond telt ongeveer 2400 leden, waaronder heel wat topsporters. Niet minder dan zeven van de Belgische atleten op de voorbije Winterspelen zullen deel uitmaken van deze nieuwe unie, waaronder zilveren medaillist Bart Swings. De nieuwe federatie hoopt de schaatssport in Vlaanderen meer bekendheid en uitstraling te geven, de bouw van schaatsbanen te promoten en de sport zowel in de breedte als aan de top te laten groeien. Schroyen wordt de voorzitter van de nieuwe unie.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan