Tickets
Shop
Nieuws 27 jul 2019

Kwant en Westerhuis winnen sprintafstand in Nijeveen

Een klein deelnemersveld reed zaterdag in het snikhete Nijeveen de zesde en voorlaatste wedstrijd in de KNSB Baancompetitie. Op het programma stonden een 1000 meter, puntenkoers (dames) en punten-afvalkoers (heren).

Foto : Hidde Muije

Juniore Ramona Westerhuis reed bij de dames knap naar de overwinning op de 1000 meter, de Duitse Josie Hofmann werd tweede, voor Bente Kerkhoff. Bij de heren begon Rémon Kwant de kilometer op kop en gaf die positie niet meer weg. Op de streep werd het nog wel even dringen, maar Merijn Scheperkamp kwam net tekort om Kwant nog voorbij te gaan en werd tweede. De derde plek ging naar Marc Middelkoop.

Koersen
Omdat er bij de vrouwen te weinig deelneemsters waren voor een punten-afvalkoers werd deze vervangen door een puntenkoers. Anna van den Bos begon de wedstrijd goed, maar kwam met een aantal punten op zak ten val. Daarna waren het Josie Hofmann en Berber Vonk die de punten pakten en als nummer een en twee over de finish kwamen. Lianne van Loon reed naar plek drie. 

Bij de heren was het Harm Visser die in het begin van de punten-afvalkoers vol in de aanval ging, waarna ook Gary Hekman en later Rémon Kwant punten pakten. De overwinning ging naar Visser, voor Hekman en Kwant. 

Klik hier voor de volledige uitslagen en het klassement.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan