De Selectiecommissie Inlineskaten van de KNSB heeft de selectie bekendgemaakt voor deelname aan het EK Inlineskaten in Pamplona, dat wordt gehouden van 25 augustus tot en met 1 september. Van de skeeleraars uit de voorselectie zullen de volgende rijders deelnemen: 

Senioren dames
Moniek Klijnstra
Lianne van Loon
Anna van den Bos
Maya de Jong
Berber Vonk

Senioren heren
Ruurd Dijkstra
Jordy van Workum
Rick Schipper
Rémon Kwant
Merijn Scheperkamp
Casper de Gier (weg)

Tijdens de Europa Cup in Oostende (9 tot en met 11 augustus) is er nog een plek te verdelen. Dit zal gaan tussen Harm Visser en Marc Middelkoop.

Marathon
Bianca Roosenboom
Beau Wagemaker
Ingmar Berga
Gary Hekman
Gerwin Smit

Junioren
Marit van Beijnum
Bente Kerkhoff
Ramona Westerhuis
Jeroen de Kroon
Christian Haasjes

Ook bij de junioren zal de Europa Cup in Oostende nog bepalend zijn. Er is bij de dames nog een plek te verdelen. Dit zal gaan tussen Brit Qualm en Lotte Veenstra. Bij de heren zijn er nog twee plekken vrij. Sem Koster, Luuk van Timmeren, Ivo de la Porte en Ruben Ligtenberg zijn de gegadigden voor die posities. 

Voor het verdelen van de laatste EK-tickets zal een klassement worden opgemaakt, waarbij de vier beste resultaten (van de zes wedstrijden) meetellen. Wanneer in Oostende meer dan twee wedstrijden niet doorgaan in het programma, vervalt het klassement en worden de laatste tickets aangewezen door de selectiecommissie inlineskaten.

Eerder werd al bekend welke rijders bij de jeugd in actie zullen komen. Dit zijn bij de meisjes Lataesha Narain, Dinly Koster, Loes Busser en Patricia Koot. Bij de jongens zullen Kayo Vos, Stijn van de Bunt, Jorian ten Cate en Gijs Kamp in actie komen.