In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan marathonschaatser Mart Bruggink.

Bio
Naam: Mart Bruggink
Geboortedatum: 20-03-1988
Geboorteplaats: Tubbergen
Team: Team Bouwselect
Specialiteit: marathonschaatsen
Opmerkelijk: Bruggink won in 2019 het KPN Open NK op de Weissensee, het was zijn eerste overwinning.

Dilemma's
Kunstijs of natuurijs
"Die is niet zo moeilijk, natuurijs. Ik ben meer een man van natuurijs, dat is toch de puurste vorm van schaatsen. Dat is waar het in mijn ogen om draait."

Weissensee of Luleå
"Ik kan niets anders zeggen dan de Weissensee, nadat ik afgelopen jaar daar zo'n mooi resultaat heb neergezet. Toch moet ik eerlijk zeggen dat de wedstrijd in Luleå steeds professioneler wordt en het ijs is daar perfect. Maar het sfeertje op de Weissensee heeft gewoon iets bijzonders."

Auto of fiets
"Om te trainen de fiets, maar als ik echt moet kiezen, ga ik voor de auto. Ik moet namelijk veel reizen vanuit Twente naar Heerenveen om te trainen, dus dan pak ik graag de auto."

Inlineskaten of langebaanschaatsen
"Ik hou echt van inlineskaten. We hebben een mooie ploeg met een hoog niveau, dus als we dan een training gaan inlineskaten, kan ik daar wel echt van genieten."

Dit bericht bekijken op Instagram

Mart Bruggink NEDERLANDS KAMPIOEN!

Een bericht gedeeld door SchaatsteamBouwselect (@schaatsteambouwselect) op

Pasta of pannenkoeken
"Pasta! Voor de wedstrijd eet ik steevast pasta."

Strand of bergen
"Bergen! Helaas ontkom ik er niet altijd aan om naar het strand te gaan, aangezien mijn vrouw daar namelijk heel erg van houdt."

Winter of zomer
"Zeker de winter. Ik heb liever droge kou en min 10 graden dan het weer (lees: hitte) dat we nu hebben. Dat vind ik helemaal niks."

Ochtend of avond
"Liever de ochtend. De zon komt op hier in het oosten hè, dus kan ik er extra vroeg van genieten. Uitslapen zit er ook niet bij, ik heb tegenwoordig een kind die al vroeg wakker is."

Op de Weissensee winnen of tweede worden op de Elfstedentocht
"Haha, die is lastig. Doe maar tweede worden op de Elfstedentocht, want ik kan ook aardig zingen."

Zingen of dansen
"Het liefst allebei en dan ook tegelijkertijd. Ik ben fan van de piratenmuziek en de jongens die bij mij in de ploeg hebben gezeten, weten dat allemaal. Die hebben dat uitentreuren moeten aanhoren."

Bier of wijn
"Bier! Deze is niet zo moeilijk. Als je in Twente woont, drink je Grolsch hè."

Foto : Soenar Chamid

Serie of film
"Serie. Een serie duurt vaak niet zo lang, voor een film heb ik niet echt tijd. Ik kijk graag naar series over de Tweede Wereldoorlog."

Zelf koken of uit eten
"Ik kook eigenlijk nooit zelf, dat doet mijn vrouw altijd. Wat een luxe hè? Als ik thuis kom van het werk, staat het eten eigenlijk bijna altijd op tafel."

Shorttrack of BMX
"Shorttrack! Ik heb weleens een aantal shorttracktrainingen gedaan, alleen heb er te weinig tijd voor om het vaker te doen. Het zou wel beter zijn voor mijn bochten, daar kan ik namelijk wel veel op winnen."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!

Door Jelmar Bos - Laatste update op 30 jul 2019 om 16:31