Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 01 aug 2019

Dilemma's met Berber Vonk: 'Afwassen vind ik echt verschrikkelijk'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Berber Vonk.

Foto : Eline Hooghiemstra

Bio
Naam: Berber Vonk
Geboortedatum: 17-01-1997
Geboorteplaats: Assen
Team: Team Atom Skates & RTC Noord Friesland (inlineskaten) en PTH/BDM Schaatsteam (marathonschaatsen)
Specialiteit: Lange afstanden
Opmerkelijk: Na een vreselijke val in Parijs in 2017 liet ze dit seizoen zien dat ze nog altijd goed kan inlineskaten. Vonk nam deel aan het WK in Barcelona en staat deze maand ook aan de start van het EK in Pamplona.
Twitter: @noralyvonk
Instagram: noralyberber

Dilemma's
500 of 1000 meter
"Liever de 1000 meter. 500 meter is een beetje te kort voor mij. Vroeger won ik ook wel veel bij de junioren op de 100 en 200 meter sprint. Maar het niveau bij de senioren is zoveel hoger dat ik beter presteer op de 1000 meter."

Individueel of relay
"Individueel. Met het team winnen, is mooi meegenomen, maar individueel hecht ik er zelf meer waarde aan."

Auto of fiets
"Haha, de auto. Ik woon natuurlijk een stukje van waar ik altijd train, dus pak dan al snel de auto. Eigenlijk doe ik dat ook voor korte stukjes, om bijvoorbeeld boodschappen te doen."

Marathonschaatsen of langebaan
"Lastig… Eerder marathon. Op de langebaan rij je eigenlijk alleen maar tegen de klok en bij de marathon rij je veel meer tegen elkaar. Dat komt dichterbij het inlineskaten. Daar vind ik het spelletje zo leuk aan."

Afwassen of de was doen
"De was doen. Afwassen vind ik echt verschrikkelijk, dat vieze water. Gelukkig hebben we thuis een vaatwasser."

Pasta of pannenkoeken
"Pannenkoeken. Ik heb vroeger zoveel pasta gegeten dat ik daar nu wel een beetje klaar mee ben. Ik ben als junior best wel vaak in Italië geweest. Daar eten ze vaak twee keer per dag pasta. Dan was ik altijd weer blij als ik thuis was en iets anders kon eten."

Strand of bergen
"Strand. Ik hou liever van veel zwemmen dan dat ik in de bergen ben. Ik vind het wel leuk om één dag op vakantie te gaan hiken, als ik de rest van de dagen maar aan het strand kan liggen."

Surfen of skiën
"Skiën. Toen ik vier jaar oud was, stond ik al op de skies. Helaas is het er de laatste drie jaar niet van gekomen door de sport. Mocht ik de tijd hebben, dan weet ik zeker dat ik snel weer een keer op wintersport ga."

Avond of ochtend
"Avond. Ik ben niet echt een ochtendmens, maar in de avond ben ik ook iets actiever dan in de ochtend. Wanneer ik in de ochtend een wedstrijd heb, moet ik altijd extra vroeg opstaan om een goede wedstrijd te rijden."

Dit bericht bekijken op Instagram

Rêveuse ✨

Een bericht gedeeld door Noraly Berber Vonk (@noralyberber) op

Dansen of zingen
"Ik zou heel graag 'zingen' willen zeggen, maar dat kan ik alleen niet zo goed. Ik doe het natuurlijk wel in de auto, maar als ik mag kiezen heb ik liever dat mensen mij zien dansen."

Kroeg of discotheek
"In de kroeg is meer gezelligheid, in een discotheek raak je altijd iedereen snel kwijt. Dus in de kroeg kun je een leukere avond hebben met de mensen waarmee je bent."

Bier of wijn
"Ik lust geen bier, dus die is makkelijk. Ik vind mixdrankjes ook niet echt lekker, zo zoet. Wijn is het enige wat ik nog wel eens aan alcohol wil drinken."

Uit eten of zelf eten koken
"Mijn vader kan heel goed koken, dus als ik in het weekend thuis eet, dan is het bijna of ik thuis uit eten ben, omdat het zo goed is!"

Wielrennen of schaatsen
"Vroeger had ik zeker schaatsen gezegd, toen vond ik wielrennen echt verschrikkelijk. De laatste tijd vind ik wielrennen wel leuker worden en ik zit er zelfs over na te denken om een keer mee te doen met een wedstrijd."

Dit bericht bekijken op Instagram

Vrolijk paasritje! 💐🐥

Een bericht gedeeld door Noraly Berber Vonk (@noralyberber) op

Tour de France of Giro d'Italia
"Ik vind de Tour het mooiste. De etappes die ze rijden door Frankrijk vind ik erg leuk. Ik ben zelf vroeger vaak in Frankrijk geweest en als ik dan plaatsen herken waar de etappes doorheen komen, vind ik dat wel leuk om te zien."

Federer of Nadal
"Federer. Ik vind Nadal altijd een beetje een modeshow aan het doen op de baan. Federer speelt erg mooi op techniek."

Messi of Ronaldo
"Messi. Die is namelijk echt aan het voetballen. Ronaldo ligt vaker op de grond dan dat die tegen een bal aan trapt."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan